OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ολονύκτιο σφυροκόπημα στη Μέση Ανατολή – 21 νεκροί από τον βομβαρδισμό τζαμιού στη Γάζα

Ολονύκτιο ήταν το σφυροκόπημα στη Μέση Ανατολή. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πολιτική προστασία στη Γάζα ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον αεροπορικό βομβαρδισμό. Το σημείο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εσωτερικά εκτοπισμένων στην Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά), τον οποίο επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, διατεινόμενος πως έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» μετά τον βομβαρδισμό στο τέμενος, που βρίσκεται απέναντι στην είσοδο «του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Νωρίτερα, το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA έκανε λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς, ανάμεσά τους παιδιά, και δεκάδες τραυματίες.

Σφοδροί είναι οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών και στα περίχωρα της Βηρυτού. Για τουλάχιστον πέντε μεγάλα πλήγματα κάνουν λόγο τα Λιβανέζικα ΜΜΕ. Την επίθεση επιβεβαιώνει ο Ισραηλινός στρατός, αναφέροντας ότι έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ.

Σε βίντεο στο διαδίκτυο διακρίνεται πυκνός καπνός και εκρήξεις σε σημεία στη Βηρυτό.

Ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου, σύμφωνα με το ANI, το οποίο έκανε επίσης λόγο περί παρουσίας ισραηλινών drones αναγνώρισης που πέταγαν σε χαμηλό ύψος.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το χτύπημα υποστηρίζοντας πως έπληξαν στόχους της Χεζ

Το λιβανικό ένοπλο κίνημα ανακοίνωσε πως απώθησε «απόπειρα» διείσδυσης του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο, έπειτα από πολλές ημέρες μαχών στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

Σύμφωνα με λιβανική πηγή, η Χεζμπολαχ έχει χάσει την επικοινωνία με τον Χασέμ Σαφιεντίν, εξάδελφος του Χασάν Νασράλα και επικρατέστερος διάδοχός του στην ηγεσία της Χεζμπολάχ, μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό.

Πηγές: ΕΡΤNews, ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στον Πύργο ψήφισε ο Μιχ. Κατρίνης – “Ανάγκη να δημιουργηθεί και πάλι μια μεγάλη παράταξη”

otavoice

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή με στόχο το Κίεβο και την Οδησσό

otavoice

Eπιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Γαύδο

otavoice

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε ο Χάρης Δούκας – «Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα»

otavoice

Έκκληση Γκουτέρες για ειρήνη και δικαιοσύνη ενόψει της επετείου της 7ης Οκτωβρίου

otavoice

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις

otavoice