OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν δύο πλοία με σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

Όπως καταγγέλλουν Ουκρανοί αξιωματούχοι, ρωσικός πύραυλος έπληξε χθες πλοίο υπό σημαία Παλάου στο νότιο λιμάνι της Οδησσού, σκοτώνοντας έναν Ουκρανό υπήκοο και τραυματίζοντας πέντε μέλη του πληρώματος στη δεύτερη τέτοια επίθεση τις τελευταίες ημέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των υπεύθυνων κρατών και οργανισμών για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», αναφέρει σε δήλωση που καταδικάζει το γεγονός ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρί Σιμπίχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, αν και η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι επιτίθεται σε μη στρατιωτικούς στόχους.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κίπερ, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν εργαζόμενος στο λιμάνι, ενώ οι πέντε τραυματίες ήταν αλλοδαποί υπήκοοι και μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Το υπουργείο Αποκατάστασης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το πλοίο που δέχτηκε επίθεση την Κυριακή στο κοντινό λιμάνι Πιβντένι ήταν το Paresa, με σημαία Αγ. Χριστόφορου & Νέβις, φορτωμένο 6.000 τόνους καλαμποκιού, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από το 15μελές πλήρωμα, για να αναφέρει στη συνέχεια ότι επρόκειτο για το εικοστό μη στρατιωτικό σκάφος που υπέστη ζημιές από ρωσικές επιθέσεις.

(AP Photo/Gideon Maundu, File)

«Η Ρωσία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να καταστρέψει τη ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα διακινδυνεύοντας την επισιτιστική ασφάλεια. Οι συνέπειες μπορεί να σημαίνουν μόνο μεγαλύτερη αστάθεια σε ευαίσθητες περιοχές που εξαρτώνται από τις εισαγωγές τροφίμων και ένταση στις διεθνείς σχέσεις», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ολέκσι Κουλέμπα.

Πηγή: Reuters, ertnews.gr
Φώτο: (AP Photo/Emrah Gurel, File)

Σχετικά Άρθρα

Μπάχαλο στο ΣΥΡΙΖΑ: Εξώδικο Κασσελάκη σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή

otavoice

Πώς οι επιτήδειοι κλέβουν κωδικούς και δεδομένα

otavoice

Λίβανος: «Μέχρι τη θάλασσα» οι ισραηλινές επιθέσεις – Άθικτη δηλώνει η Χεζμπολάχ

otavoice

To Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2024, στους Χόπφιλντ και Χίντον

otavoice

Καρκίνος του προστάτη: Εξέταση αίματος προβλέπει την εξέλιξη της νόσου

otavoice

Ο επικεφαλής της CIA προειδοποιεί για την αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιράν – Ισραήλ

otavoice