OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχείς οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε Ρόδο και Κω

Εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία, οι διακινητές συνεχίζουν τις μεταφορές προσφύγων από τα απέναντι παράλια, αγνοώντας ακόμη και τις λιμενικές αρχές προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Χαράκι Ρόδου , θαλαμηγό (Θ/Γ) η οποία αποβίβαζε άτομα στη στεριά. Αμέσως ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια. Το Περιπολικό σκάφος με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων ειδοποίησε τον κυβερνήτη να σταματήσει όμως ο χειριστής της Θ/Γ δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία, ο χειριστής διενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει. Μετά την ασφαλή ακινητοποίηση της Θ/Γ, στελέχη του πληρώματος του Π.Λ.Σ. επιβιβάστηκαν σε αυτή με σκοπό να διενεργηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο ο χειριστής προέβαλε αντίσταση.

Την ίδια σε περιπολίες από ξηράς εντοπίστηκαν στο Χαράκι συνολικά δεκαέξι (16) αλλοδαποί (12 άνδρες, 3 γυναίκες και 1 ανήλικος), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Ο 45χρονος χειριστής της Θ/Γ αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο διακινητής τους. ΄Οπως είπαν κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000) έκαστος για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Την ίδια ώρα στα χέρια των Αστυνομικών αρχών της Ρόδου βρίσκεται 58χρονος αλλοδαπός σε βάρος οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και έξι αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε προχθές το απόγευμα ο δράστης να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξι παράτυπους μετανάστες ηλικίας από 16 έως 18 ετών με σκοπό να τους διευκολύνει. Στην κατοχή του 58χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -215- ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για την μεταφορά τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Στην Κω αναγνωρίστηκαν οι διακινητές 28 αλλοδαπών

Οι λιμενικές αρχές ανακοίνωσαν ,αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω τις βραδινές ώρες την 10/10/2024, πως αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες δύο αλλοδαποί 21 και 29 ετών ως διακινητές. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα».

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Σχετικά Άρθρα

Διεθνής καταδίκη του Ισραήλ για τη στοχοποίηση κυανόκρανων

otavoice

Οι αλλαγές που έρχονται στα προγράμματα «Σπίτι μου» – «Ανακαινίζω και Ενοικιάζω»

otavoice

ΕΔΕ και προανάκριση για το θανατηφόρο δυστυχήμα στον Ασπρόπυργο

otavoice

Η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων

otavoice

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε πυραύλους σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στη Χάιφα

otavoice

Χάρης Δούκας: «Πιστεύω βαθιά στην ανατροπή»

otavoice