OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα σε όλα τα μέτωπα: Λίβανος, Γάζα, Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) συνεχίζει την επίθεσή του στον Λίβανο, με πέντε ανθρώπους να σκοτώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και άλλους 12 να τραυματίζονται σε επίθεση στην πόλη Βαρντανίγια, κοντά στη Σιδώνα.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι πέντε νοσηλευτές σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή της Τύρου, ενώ άλλα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση στην περιοχή Μπααλντέκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 8.000 τραυματίστηκαν από τη στιγμή που το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ σε λιβανέζικο τις τελευταίες εβδομάδες.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί σε άλλες περιοχές της χώρας από την κλιμάκωση των μαχών, καθώς η ανθρωπιστική κρίση μεγαλώνει και το Ισραήλ εντατικοποιεί τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

Το ένα τέταρτο της λιβανέζικης επικράτειας βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εντολή μετακίνησης του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ οι IDF επιμένουν ότι «θα συνεχίσουν να πλήττουν τη Χεζμπολάχ με ένταση, χωρίς να της επιτραπεί καμία ανάπαυλα ή ανάκαμψη».

Στον αντίποδα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε χθες δεκάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, οι οποίοι είναι οι πρώτοι άμαχοι που χάνουν τη ζωή τους από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο . Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχεύει τις ισραηλινές εχθρικές δυνάμεις με ρουκέτες για την υπεράσπιση του Λιβάνου και προς υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

 (AP Photo/Hatem Ali)

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν χθες τουλάχιστον 64 Παλαιστίνιους στη Γάζα, τους περισσότερους στο βορρά, όπου για άλλη μια φορά οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σχολεία, μετατρέποντάς τα σε καταφύγια, καθώς και τα νοσοκομεία.

Αλλά και την Δυτική Όχθη η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι σε περιστατικό στην πόλη της Ναμπλούς άνδρες της πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους, ενώ το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ισχυρίζεται ότι οι άνδρες απλά επέβαιναν σε ένα όχημα και οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Πηγές: Reuters, CNN, Al Jazeera, ertnews.gr
Φώτο Αρχείου (AP Photo/Baz Ratner)

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ: Ο Λίβανος αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση καταστροφικών διαστάσεων

otavoice

Καιρός: Νοτιάδες, αραιή συννεφιά, υψηλές θερμοκρασίες

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Προς ναυάγιο οδεύει η σύσκεψη των πέντε υποψηφίων προέδρων

otavoice

Ρωσία: Ο στρατός κατέρριψε 92 ουκρανικά drones

otavoice

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη τις επόμενες ώρες

otavoice

Νεκροί πέντε υγειονομικοί από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο τμήμα του Λιβάνου

otavoice