OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τρομοκρατικό χτύπημα κατά της Εκκλησίας-Βόμβα στον Αγ. Διονύσιο, τραυματίστηκαν αστυνομικός και νεωκόρος-Ήθελαν θύματα

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου της εκκλησίας.

Αυτό που προκαλεί πάντως μεγάλη ανησυχία και αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι, της έκρηξης δεν προηγήθηκε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά ενώ επίσης είναι η πρώτη φορά που εκκλησία γίνεται στόχος τρομοκρατών.

Πρόκειται αναμφίβολα και ξεκάθαρα για ένα τυφλό δολοφονικό χτύπημα κατά της Εκκλησίας, ενώ οι δράστες είχαν σκοπό να σκοτώσουν κόσμο, τοποθετώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, την ώρα που πολλοί άνθρωποι πήγαιναν στις δουλείες τους ενώ παράλληλα αρκετοί πιστοί κατευθύνονταν στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Η επιλογή της ημέρας, όπου είναι μια περίοδος που ο κόσμος και η Χριστιανοσύνη εορτάζουν την γέννηση του Θείου Βρέφους δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία…

Σε ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο διακηρύσσεται το κοσμοϊστορικό γεγονός της γέννησης του Λυτρωτή και Σωτήρα της ανθρωπότητας. Αμέτρητοι άνθρωποι συγκεντρώνονται στις εκκλησίες για να προσευχηθούν με ευλάβεια και να προσκυνήσουν με κατάνυξη το Θείο Βρέφος όμως κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να «δολοφονήσουν» την Πίστη. Είναι ένα χτύπημα με ιδιαίτερη σημειολογία μέσα σε αυτές τις Άγιες Μέρες. Τις μέρες της Χριστιανοσύνης…

Μέχρι σήμερα είχαμε κάποιες καταδρομικές επιθέσεις περιθωριακών αυτή όμως είναι μια εξέλιξη που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που Ναός γίνεται στόχος τρομοκρατών. Υπάρχουν φόβοι πως κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον τρόμο. Φόβοι πως κάποιοι δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας με στόχο να πλήξουν την Πίστη του λαού αλλά και την ίδια την Ορθοδοξία.

Και όλα αυτά φυσικά έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την στάση που τήρησε η Εκκλησία στη συμφωνία των Πρεσπών και προπαντός την αντίθεση που εξέφρασαν οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Είκοσι δυο μητροπολίτες της Μακεδονίας μας, με κοινή τους επιστολή προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας άσκησαν πίεση και προέτρεψαν να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Μία επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως και η αναγνώριση αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Μακεδονίας όχι μόνο δεν θα αποτελέσουν τη βάση για την ειρηνική συμβίωση και συμπόρευση του ελληνικού λαού και του λαού της γειτονικής χώρας, αλλά μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητος», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι μητροπολίτες.

Μάλιστα κατέθεσαν με θάρρος τη γνώμη τους λέγοντας πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βουλευτές, ιδίως οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας, θα «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» ψηφίζοντας αυτή την συμφωνία.

Με την επιστολή αυτή- κόλαφο για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, οι 22 ιεράρχες υποστήριξαν πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύουν την συνέχιση των αλυτρωτικών βλέψεων του κρατιδίου. Καταγγέλλουν δε πως οι Πρέσπες είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια» για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Φαίνεται πως η στάση αυτή ενόχλησε αρκετούς και σήμερα φρόντισαν να δείξουν όχι μόνο την αντίδραση τους αλλά να στείλουν και μήνυμα εκφοβισμού. Σε ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεό και στην Χριστιανοσύνη. Σε ανθρώπους που πιστεύουν στην Πατρίδα. Σε ανθρώπους που πιστεύουν και τιμούν τα Ιερά και Όσια της Φυλής μας.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο νεοκόρος του ναού είδε το μεταλλικό κουτί έξω από το ναό. Θεωρώντας ότι είναι τρόφιμα για απόρους, πήρε το κουτί και το μετέφερε λίγο πιο δίπλα από την είσοδο, μιας και εκείνη την ώρα ξεκινούσε η Θεία Λειτουργία και οι πιστοί είχαν αρχίσει να πηγαίνουν στο ναό. Στο σημείο βρέθηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος έπιασε στα χέρια το κουτί και τότε σημειώθηκε η έκρηξη.

Πώς περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας την έκρηξη στο Κολωνάκι

Αυτόπτης μάρτυρας που επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μία μεγάλη έκρηξη με λάμψη, που έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 07:00 το πρωί στη συμβολή των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά, στο κέντρο του Κολωνακίου, λίγα μέτρα μακριά από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.Όπως ο ίδιος είπε, αμέσως είδαν ότι τραυματιστεί αστυνομικός . Σε πέντε λεπτά είχαν φτάσει άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή. Ο τραυματισμένος αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αστυνομία αυτή την ώρα διενεργεί έρευνες στο σημείο.

Μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ: «Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ελαφρά τραυματισμένος ο αστυνομικός»

«Έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ελαφρά τραυματισμένοςο αστυνομικός» δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ στον ΣΚΑΪ.

«Ξέρουμε όλοι ότι μας μεταφέρεται από την υπηρεσία και το ρεπορτάζ. Δεν γνωρίζω αν φορούσε αλεξίσφαιρο. Πολύ πιθανόν να ήταν σε υπηρεσία» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice