OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Καταγγελίες καλλιτεχνών για την αναφορά των ονομάτων τους στη λίστα ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των Πρεσπών

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα μια λίστα από 158 καλλιτέχνες οι οποίοι φέρονταν να στηρίζουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από αυτή την λίστα μάθαμε επίσης ότι στον καλλιτεχνικό κόσμο ανήκουν και πολλά άλλα επαγγέλματα-ιδιότητες, όπως του συνταξιούχου πανεπιστημιακού, της μεταφράστριας, του συμβούλου πολιτισμού, του εκδότη, της ψυχοθεραπεύτριας, του δημοσιογράφου, του πολιτισμολόγου, του δικηγόρου, του ανθρωπολόγου, του ιστορικού και του φιλόλογου.

Είναι απορίας άξιο πάντως πώς γίνεται όλα τα παραπάνω επαγγέλματα να εντάσσονται στον καλλιτεχνικό χώρο, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για τον στόχο που κάποιοι ήθελαν να πετύχουν…

Και ενώ δεν πέρασε ούτε μια μέρα από την δημοσιοποίηση αυτής της λίστας ήρθαν σήμερα και οι πρώτες διαψεύσεις. Και μάλιστα από τους original καλλιτέχνες! Η πρώτη διάψευση ήρθε από τον μουσικοσυνθέτη, Νίκο Λογοθέτη, ο οποίος με έκπληξη αλλά και με οργή είδε το όνομα του σε αυτή λίστα. Μάλιστα με μήνυμα που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα του facebook διευκρινίζει πως ουδέποτε συμφώνησε με την Συμφωνία των Πρεσπών και πως ουδέποτε έδωσε τη συγκατάθεσή του να συμπεριληφθεί το όνομά του σε μια τέτοια λίστα. Παράλληλα, τόνισε πως θα κινηθεί νομικά για να προστατεύσει το όνομα του από τον κάθε τυχοδιώκτη που θα προσπαθήσει στο μέλλον να κάνει κάτι παρόμοιο για διάφορους και περίεργους σκοπούς.

Δείτε εδώ την ανάρτησή του:

Καραντίνης: «Κάποιος έβαλε το όνομά μου χωρίς καμία έγκριση»

Ο δεύτερος καλλιτέχνης, original και εκείνος φυσικά, που διέψευσε τη συμφωνία του για τις Πρέσπες είναι ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης. Μόλις ενημερώθηκε πως το όνομα του είναι στη λίστα των 158… καλλιτεχνών βγήκε δημόσια και διέψευσε την πληροφορία ότι στηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα ο γνωστός καλλιτέχνης ανέφερε: «Δεν ασχολούμαι με την πολιτική αλλά με τη μουσική. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη Συμφωνία των Πρεσπων. Κάποιος έβαλε το όνομά μου χωρίς να έχω δώσει καμία έγκριση».

Δείτε εδώ την ανάρτησή του:

Πάντως σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο Μανώλης Καραντίνης υπάρχουν κι άλλοι καλλιτέχνες των οποίων το όνομα περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα χωρίς την έγκρισή τους.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice