OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Αυστραλία ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς – Ξανά προς απέλαση ο τενίστας

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και έτσι η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα προχωρήσει στην απέλαση του κορυφαίου τενίστα. Η νομική ομάδα του Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να καταθέσει έφεση στην υπουργική απόφαση προκειμένου ο τενίστας να παίξει στο αυστραλιανό Open.

Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε πως ακύρωσε τη βίζα για “λόγους υγείας και τάξης”, στη βάση ότι “ήταν προς το δημόσιο συμφέρον”.

“Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς”, είπε ο Άλεξ Χοκ.

Η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης

“Σήμερα χρησιμοποίησα την εξουσία μου βάσει του νόμου περί μετανάστευσης  για να ακυρώσω τη βίζα του κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και τάξης, στη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε μετά τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, που κατήργησε προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για διαδικαστικούς λόγους.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία του Covid-19. Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του υπουργείου Εσωτερικών υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας μέσα σε ολοένα και πιο απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον”.

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν: Μπορούμε να αποφύγουμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

otavoice

Αττική Οδός: Μείωση των διοδίων από 2,8 σε 2,5 ευρώ από τις 6/10 – Τι ισχύει για τα e-Pass

otavoice

Κολομβία: Εντοπίστηκε «τεράστιο» κοίτασμα φυσικού αερίου στην Καραϊβική

otavoice

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες ΜΚΟ ζητούν να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

otavoice

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στη Δυτ.Ελλάδα φέρνει η «ουρά» της «Κασσάνδρας»

otavoice

Οι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο επιστρέφουν σε μια ρημαγμένη χώρα για να γλιτώσουν

otavoice