OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σλοβενία: Στις κάλπες καλούνται σήμερα οι Σλοβένοι για τις βουλευτικές εκλογές,

Οι Σλοβένοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, έχοντας να αποφασίσουν για την επανεκλογή ή μη του αμφιλεγόμενου, συντηρητικού απερχόμενου πρωθυπουργού Γιάνες Γιάνσα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις 0 63χρονος Γιάνσα, ο οποίος κατηγορείται ότι αντιγράφει τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον φιλελεύθερο υποψήφιο Ρόμπερτ Γκόλομπ, έναν πρώην επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ηλιακής ενέργειας ο οποίος στράφηκε πρόσφατα στην πολιτική.

Ο 55χρονος Γκόλομπ έχει δηλώσει ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν «δημοψήφισμα για τη δημοκρατία στη Σλοβενία».

Τα εκλογικά κέντρα στη χώρα θα ανοίξουν στις 07:00 τοπική ώρα (ο8:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00, με τον αριθμό των ψηφοφόρων να φτάνει το 1,7 εκατομμύριο σε συνολικό πληθυσμό 2 εκατομμυρίων.

«Ελπίζουμε ότι οι ελπίδες μας για αλλαγή δεν θα εξανεμιστούν», δήλωσε η Ίβα Μπάμπιτς η οποία συμμετείχε σε διαδήλωση στη Λιουμπλιάνα την Παρασκευή. Αν ο Γιάνσα παραμείνει στην εξουσία, «κινδυνεύουμε να περάσουμε το σημείο μετά το οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή», εκτίμησε.

Η τριαντάχρονη χαιρέτισε «το ξύπνημα της κοινωνίας των πολιτών», καθώς από τον Μάρτιο του 2020, οπότε επέστρεψε στην εξουσία ο Γιάνσα, πραγματοποιήθηκαν στη Σλοβενία πολλές διαδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουτσούμπας: Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία και συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία

otavoice

Προειδοποιεί η UEFA: Με αποκλεισμό από το Euro 2028 κινδυνεύει η Αγγλία

otavoice

Ζελένσκι: Η εισβολή στο Κουρσκ συνέβαλε στην ανταλλαγή αιχμαλώτων

otavoice

Γάζα: Πέντε νεκροί από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

otavoice

88Η ΔΕΘ: Η φαντασμαγορία των drone light shows στο τελευταίο Σαββατοκύριακο

otavoice

Προσπάθεια διάσωσης του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα

otavoice