OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πύρινη κόλαση στη Λέσβο: Εκκενώθηκαν Βρίσα και Σταυρός -Δραματικές στιγμές

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη Λέσβο.  Πριν από λίγο υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βρίσα. Ακολούθως δόθηκε εντολή εκκένωσης και του οικισμού Σταυρός.

Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου και έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός της Βρίσας και του Σταυρού. Οι οδηγίες του 112 είναι οι κάτοικοι να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο.

Η Βρίσα είναι το χωριό που είχε χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό και του οποίου οι κάτοικοι όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί υποχρεώνονται να ξαναεγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η προσπάθεια των πυροσβεστών επικεντρώνεται στο δυτικό μέτωπο της Βρίσας που είναι ενεργό και το οποίο κινείται προς την περιοχή των Βασιλικών. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος στο OPEN, το μέτωπο είναι μόλις 500 μέτρα από το οικισμό της Βρίσας.

Στο σημείο επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος στην κατάσβεση συμμετέχουν 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Δραματικές στιγμές στη Βρίσα. Οι σεισμοπαθείς κάτοικοι του χωριού, πέντε χρόνια μετά το φονικό σεισμό εκκενώνουν ξανά τα σπίτια τους, όσα από αυτά επισκεύασαν για να επιστρέψουν. Με μια σακούλα πράγματα εγκαταλείπουν ξανά τα σπίτια τους ελπίζοντας ότι η πύρινη λαίλαπα θα ηττηθεί από το πείσμα όσων επιχειρούν εκεί.

.

 

Αποκαρδιωτικές εικόνες από σπίτι που κάηκε ολοσχερώς στον οικισμό των Βατερών.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice