OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: Συνελήφθη ένας από τους «Beatles» του Ισλαμικού Κράτους

Βρετανός υπήκοος ο οποίος κατηγορείται ότι υπήρξε μέλος πυρήνα απαγωγέων και δολοφόνων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), γνωστού με την ονομασία «Beatles», συνελήφθη χθες Τετάρτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Έιν Ντέιβις, 38 ετών, συνελήφθη αφού το αεροσκάφος που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λούτον, βορειοδυτικά του Λονδίνου. Η πτήση είχε αναχωρήσει από την Τουρκία, όπου εξέτισε ποινή κάθειρξης επτάμισι ετών για τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με τις πληροφορίες αρκετών βρετανικών ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του δικτύου BBC.

Ο κ. Ντέιβις κατηγορείται πως ανήκε στον πυρήνα απαγωγέων και δολοφόνων του ΙΚ που άρπαξε και εκτέλεσε δεκάδες ξένους στη Συρία από το 2012 ως το 2015. Όμηροι είχαν βαφτίσει την ομάδα των εξτρεμιστών «Μπιτλς» εξαιτίας της βρετανικής προφοράς των μελών της.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία διενεργεί αντιτρομοκρατικές έρευνες στη Βρετανία, περιορίστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι συνέλαβε έναν άνδρα στο αεροδρόμιο του Λούτον και ότι έχει προφυλακιστεί, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως βρετανός υπήκοος εκδόθηκε από την Τουρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πρόσθεσε πως «δεν θα ήταν πρέπον να δοθούν περισσότερες πληροφορίες ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας» σε βάρος του.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice