OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: Σύννεφα στην κούρσα διαδοχής για τη Λιζ Τρας

Σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την μέχρι στιγμής ανέφελη πορεία της Λιζ Τρας προς την ηγεσία των Τόρυδων και την Ντάουνινγκ Στρητ 10, στη Βρετανία, καθώς η εφημερίδα Γκάρντιαν την κατηγορεί ότι περιέγραψε απαξιωτικά τους Βρετανούς εργαζόμενους, με την ίδια πάντως να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν τους χαρακτήρισε τεμπέληδες.

Ο Γκάρντιαν δημοσίευσε ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο η υπουργός εξωτερικών που είναι φαβορί στη διαδοχή του απερχόμενου Μπόρις Τζόνσον λέει ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι “χρειάζονται να καταβάλλουν περισσότερο μόχθο”.  Είχε κάνει τη δήλωση όταν ήταν Νούμερο Δύο στο υπουργείο Οικονομικών.

Στις δηλώσεις της τότε, η Τρας υπονοούσε  ότι δεν υπήρχε μεγάλη επιθυμία στο βρετανικό εργατικό δυναμικό να αλλάξει την εργασιακή κουλτούρα. Είχε πει ότι ότι οι για να ευημερεύσει ακόμα περισσότερο η χώρα, οι εργαζόμενοι «χρειάζονται περισσότερο σπρώξιμο». Είχε ακόμα πει ότι οι Βρετανοί δεν έχουν τις δεξιότητες των ξένων ανταγωνιστών.  «Οι Βρετανοί εργαζόμενοι παράγουν λιγότερα ανά ώρα… και αυτό είναι ένας συνδυασμός δεξιοτήτων και εφαρμογών. Αν κοιτάξετε την παραγωγικότητα, είναι πολύ, πολύ διαφορετική στο Λονδίνο από την υπόλοιπη χώρα. Αλλά βασικά… αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά είναι εν μέρει θέμα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, νομίζω. Είναι η εργασιακή κουλτούρα, βασικά. Αν πάτε στην Κίνα είναι αρκετά διαφορετικά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω», ακούγεται να λέει τότε η υποψήφια για την πρωθυπουργία.  «Υπάρχει ένα θεμελιώδες ζήτημα της βρετανικής εργασιακής κουλτούρας. Ουσιαστικά, αν πρόκειται να γίνουμε μια πλουσιότερη και πιο ευημερούσα χώρα, αυτό πρέπει να αλλάξει. Αλλά δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να το αλλάξουν αυτό», είχε πει.

Ο Γκάρντιαν σημειώνει ότι τα σχόλια αυτά θα μπορούσαν να της κάνουν ζημιά στην κούρσα για τη διαδοχή του απερχόμενου Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice