OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαραθώνιος Αθήνας: Συγκλονιστική ανατροπή στα τελευταία 2 χλμ -Νικητής ο Πιτσώλης

Απίθανη ανατροπή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη να προσπερνά στο 41ο χλμ τον Κώστα Γκελαούζο και να είναι ο μεγάλος νικητής, με τον πρωταθλητή του Παναθηναϊκού να χάνει την ευκαιρία να κάνει το back to back.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος νικητής στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνα με χρόνο 2:23:43, καθώς διατήρησε τις δυνάμεις του και στο 41ο χλμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, προσπερνώντας τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος φαινόταν το φαβορί.

Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, που πέρυσι κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ διαδρομής για Έλληνα αθλητή, αφού τερμάτισε σε 2:16.49 και έσπασε το ρεκόρ του Νίκο Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έχασε την ευκαιρία να κάνει το back to back.

Ο Γκελαούζος τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 2:24:45, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Κώστας Σταμούλης με 2:25:37.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών κατέκτησε  η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου του ΑΠΚ Νάπολης.

H 26χρονη αθλήτρια του Αντώνη Στόικου, αναδεικνύεται για πρώτη φορά Πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο και τερμάτισε σε 2:46:01 που είναι και ατομικό της ρεκόρ.

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) με χρόνο 2:50.25 και τρίτη η Ουρανία Ρεμπούλη, του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 με χρόνο 2:50:42.

Στις 9:00 την Κυριακή (13/11) δόθηκε η εκκίνηση για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έναν εμβληματικό αγώνα ο οποίος έχει προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλο τον πλανήτη.

Οι αθλητές ξεκίνησαν από τον τύμβο Μαραθώνα και θα διανύσουν την αυθεντική διαδρομή, έτσι ώστε να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς σε όλες τις αποστάσεις τόσο κατά μήκος της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το όρκο των αθλητών και των αθλητριών εκφώνησε η Κατρίν Ασημακοπούλου και ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος στα αγγλικά.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και το δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice