OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σάλος στο διαδίκτυο από το φτηνιάρικο σήμα των 200 χρόνων Επανάστασης του 1821

Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το λογότυπο  για τον εορτασμό από τα 200 της Ελληνικής Επανάστασης. Χιλιάδες σχόλια είναι άκρως καυστικά και περιπεκτικκά για ένα αποτέλεσμα που δεν συνάδει με την σπουδαιότητα του εορτασμού.

Ένα σήμα άοσμο άχρωμο που θυμίζει κάτι από Formula 1 ,σήμα μάρκας τσιγάρων ή χαρτικών μπάνιου. Πουθενά ο συμβολισμός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας , τα δυο συστατικά που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821 απέναντι στον Οθωμανικό ζυγό. Η πολυπολυχρωμικότητα που επιλέχθηκε, με την παντελή απουσία συμβόλων όπως ο Σταυρός, επιδιώκει να περάσει άλλα μηνύματα , που είναι αντίθετα με αυτά της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Μυνήματα πολυπολιτισμικότητας, διεθνισμού και κοινωνικής χαλαρότητας.

Αγνοούν οι σχεδιαστές από το Σαίντ Μόριτζ πως ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση…

Προφανώς κάποιοι επιχειρούν να ευνουχήσουν την εθνική μνήμη, συμβολίζοντας την είτε με αμφιλεγόμενα πρόσωπα , όπως η επικεφαλής Γιάννα Αγγελοπούλου, είτε με καμπάνιες που το μήνυμα τους διαστρεβλώνει πλήρως το εθνικό περιεχόμενο. Έπρεπε κάποιος να εξηγήσει στους εμπνευστές-δημιουργούς ότι δεν σχεδιάζουν ένα εμπορικό σήμα μια πολυεθνικής , αλλά θα πρέπει να αποδώσουν μια ιστορική εθνική μνήμη.

Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά της αρνητικής υποδοχής του κοινού , στο ανουσιούργημα που παρουσιάστηκε ως κάτι ξεχωριστό.

“Το νέο μοντέλο της Kawasaki Z1” , “ο νέος  Άσσος του Παπαστράτου” , “το σήμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2021″, ” το νέο αρωματικό Softex-Lux” , “BLack Jack! διαφήμιση από Καζίνο” είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά και ευρηματικά σχόλια  που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας της ασύλληπτης δημιουργίας. Πολλά σχόλια μιλάνε για εθνική προσβολή και ζητούν άμεσα να αποσυρθεί.

Δεν λείπουν βέβαια και οι μουσικές αφιερώσεις σαν απάντηση στην προσβολή,  όπως το γνωστό τραγούδι “Καραισκάκης” , με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice