OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Διεκόπη η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία- This is Sparta φώναξε ο Τζ. Μπάτλερ των “300”

Η μεγάλη προσέλευση του κονού στην Σπάρτη οδήγησε σε διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διαβλέποντας ότι ο συνωστισμός δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και διαπιστώνοντας ότι δεν συμορφώνονται οι πολίτες με τις υποδείξεις  και σε όλους τους σταθμούς υπήρχε μεγάλη παρουσία, προχώρησε στην διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, προτάσσοντας την δημόσια υγεία.  Ειδικά στη Σπάρτη όπου η παρουσία του διάσημου ηθοποιού Τζέραλντ Μπάτλερ , που είχε υποδηθεί τον Λεωνίδα στην επική ταινία “300”, μαγνήτισε τον κόσμο, αναγκάστηκαν να πάρουν μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση. Ο διάσημος ηθοποιός κατά την τελετή Αφής στην Σπάρτη, φώναξε την γνωστή φράση από την ταινία “This is Sparta” και φυσικά αποθεώθηκε….

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Σχετικά Άρθρα

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice