OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 13 νεκροί και 35 νέα κρούσματα-530 συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας κ. Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε ότι έχασαν την μάχη 3 άτομα και ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρας ανήλθε στα 13.

Επίσης ανιχνεύθηκαν  35 νέα κρούσματα, ανεβάζονατς τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 530. Από αυτά τα 98 είναι  απροσδιόριστης πηγής , 100 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 18 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες και γεωγραφικά από την Αττική. Το ποσσοστό θνησιμότητας μεταξύ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στο 2,45%.

Όπως είπε ο κ. Τσιόρδας αναμένεται πολλοί από τους ασθενείς να διασωληνωθούν στις επόμενες ώρες, τουλάχιστον ένα 15% εξ αυτών.

Με έντονο συγκινησιακό φόρτο ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόρδας απευθύνθηκε σε όσους μιλάνε ανεύθυνα και θεωρούν ότι μπορεί να κλείσουμε τα μάτια απέναντι στο θάνατο μερικών χιλιάδων ηλικιωμένων με χρόνια νοσήματα.

Τους απαντώ ότι:”Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι ο αγώνας για τη διάσωση και επιβίωση των μανάδων, των πατεράδων, των γιαγιάδων και των παππούδων μας” είπε διακρυσμένος ο διακεκριμένος επιστήμονας.

Οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Ένα από τα κύρια διασποράς της νόσου θα είναι και οι νοσοκομειακές δομές της χώρας. Δεν πρέπει οι πολίτες να συρρέουν μαζικά στις νοσοκομειακές δομές της χώρας. Τα νοσοκομείας μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως χώρους ιερούς, ως γιατρούς της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς δίνουν μια σκληρή μάχη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει η ανάγκη να διαφυλάξουμε τις μάσκες υψηλής προστασίας, για να χρησιμοποιούν στα άτομα που επιτελούν σημαντικό έργο.

Ο κ. Τσιόρδας ανέφερε επίσης ότι με μεγάλη μου λύπη , διαπιστώνω πως το θέμα του κορωνοϊού περνάει σε επίπεδο αντιπαραθέσεων. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό.

Χαρδαλιάς: «από αυτή τη μάχη δεν θα βγούμε αλώβητοι»

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι μας. Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε τη δέουσα ευθύνη. Υπάρχουν και κάποιοι που εξακολουθούν και σήμερα να συμπεριφέρονται απερίσκεπτα. Τους καλούμε ακόμη και τώρα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας   Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη ήδη επιχείρηση επαναπατρισμού συνανθρώπων μας από χώρες του εξωτερικού. Αύριο έχουν προγραμματιστεί πτήσεις από Μαδρίτη, Πράγα, Κίεβο και Τιφλίδα. Για τους επαναπατρισθέντες θα ισχύσει καραντίνα 14 ημερών.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κάθε σκέψη και απόφασή μας έχει αντίκτυπο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Θα χρειαστεί να ξαναγεννηθούμε και μία και δύο και τρεις φορές», είπε σε δραματικό τόνο ο κ. Χαρδαλιάς, χρησιμοποιώντας λόγια του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, σημειώνοντας πως «από αυτή τη μάχη δεν θα βγούμε αλώβητοι».

 

https://youtu.be/sl0EL_MnIRM

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice