OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λέσβο

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Λέσβο. Όπως μεταδίδει το Lesvosnews.net πρόκειται για μια γυναίκα από την περιοχή του Πλωμαρίου μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη σε επιχείρηση της περιοχής.

Έγκυρες πληροφορίες από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε το κρούσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα. Οι  ανακοινώσεις θα γίνουν από το Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μαζί με τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η γυναίκα παραμένει σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Η γυναίκα θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα  στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και δεν θα σταλεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς εκτός νησιού.  Υπάρχει βέβαια και ένα τεράστιο θέμα : τι θα γίνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αν υπάρξουν επιπλέον κρούσματα καθώς θα είναι δύσκολο το νοσοκομείο με τις υπάρχουσες δομές να φιλοξενήσει πάνω από 6 περιστατικά. 

Η γυναίκα  – όπως είχε αναφέρει χθες η ΕΡΤ Αιγαίου – είχε επιστρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου από εκδρομή στους Άγιους Τόπους και τις τελευταίες ημέρες είχε συμπτώματα γρίπης. Επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, γιατροί του οποίου της συνέστησαν άμεσα να επισκεφτεί το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αξίζει να τονιστεί ότι  στην περιοχή διαμονής της γυναίκας έγιναν χθες απολυμάνσεις σε κάθε χώρο που είχε επαφή (ακόμη και στο χώρο της εργασίας της όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) ενώ έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες σε όλα τα άτομα με τα οποία έχει έρθει σε επαφή (οικογένεια και εργασιακό περιβάλλον).

Πηγή Lesvosnews.net

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice