OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 68 νεκροί και 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Συνολικά 1.673 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 9 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 68.

Από τα θύματα 57 άνδρες και  11 γυναίκες , με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 91% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 60 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 1.673. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (55%) και γεωγραφικά από την Αττική.

92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 72 άνδρες και 20 γυναίκες.  Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 70% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη.

52 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 22.447  διαγνωστικά τεστ.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, παρατείνονται μέχρι της 27 Απριλίου.

Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται η αλλαγή της μονίμου διεύθυνσης κατοικίας των πολιτών, μέσα από ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι δυστυχώς κάποια μικρή μερίδα συμπολιτών μας επιμένει να μην τηρεί τα περιοριστικά μέτρα. Παρατηρήσαμε σήμερα κάποια αυξημένη δραστηριότητα, σε κεντρικούς δρόμους και παραδρόμους του εθνικού δικτύου.  Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει μηδενική ανοχή και αυτό απομένει να αποδειχτεί.

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice