OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συστάσεις των ΗΠΑ στον τρομοκράτη Ερντογάν, μέσω Πάλμερ

Σε συστάσεις στην Άγκυρα προέβη ο  Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στη δεξαμενή σκέψης German Marshall Fund. 

Ο κ. Πάλμερ επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την Αθήνα και την Άγκυρα προσπαθώντας να αμβλυνθούν με διπλωματικά μέσα τα διάφορα σημεία τριβής και να μην εξελιχθούν σε ενδεχόμενες κρίσεις.

«Υπάρχουν προκλήσεις με υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη, τις οποίες έχει τονίσει η ελληνική κυβέρνηση. Και πάλι, συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση του διαλόγου, για την προώθηση της υπεύθυνης διαχείρισης των τομέων που καταγράφονται διαφωνίες και για την άμβλυνση των σημείων τριβής πριν εξελιχθούν σε κρίσεις. Αυτό δεν είναι νέο ζήτημα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε για πολλά χρόνια και μερικά από αυτά τα σημεία τριβής υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό»,είπε συγκεκριμένα  ο Αμερικανός υφυπουργός.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα του Έβρου κ. Πάλμερ υπενθύμισε την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πιέσεις που ασκούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία είναι και σύνορα της Τουρκίας με την ΕΕ.

«Ενθάρρυνα την Τουρκία να εργαστεί για να μειώσει αυτές τις εντάσεις. Έκτοτε, έχουμε δει την ένταση στα σύνορα να αποκλιμακώνεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια οι συστάσεις έχουν αποδείξει ότι δεν αρκούν μια και η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν υπάρξουν σαφείς κυρώσεις που θα πονέσουν την Άγκυρα, θα συνεχίζεται το παιχνίδι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Σχετικά Άρθρα

Ουκρανία: Εννέα νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι

otavoice

«Βράζει» η Μ. Ανατολή: Ο διάδοχος του Νασράλα και τα σενάρια για απάντηση του Ιράν

otavoice

Τυφώνας Eλίν: Στους 50 οι νεκροί στις ΗΠΑ – Χωρίς ρεύμα εκατομμύρια πολίτες

otavoice

Ο καθηγητής Κ. Φουντάς εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου του CERN, στη Γενεύη

otavoice

Εντολή απομάκρυνσης υπαλλήλων της αμερικανικής πρσβείας από το Λίβανο

otavoice

Λίβανος: Τριήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

otavoice