OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Βουλγαρία: Παράταση της έκτακτης ανάγκης λόγω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

«Έχουμε αύξηση της έντασης της επιδημίας και της εξάπλωσης του ιού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της γειτονικής χώρας. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Μόλις η χώρα ξεκίνησε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού νωρίτερα μέσα στον μήνα,η εικόνα άλλαξε. Την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 606 νέα κρούσματα, τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 130 νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 4.114, ενώ οι νεκροί από τις επιπλοκές της νόσου ανήλθαν στους  208.  Τα στοιχεία αυτά σήμαναν συναγερμό στις βουλγαρικές αρχές και οδήγησαν τον υπουργό Υγείας στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των τρένων και των λεωφορείων.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανέφερε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ των φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα επιβάλει τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών.

 

Σχετικά Άρθρα

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάx του Λιβάνου από την Ταϊβάν

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice