OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη- Μάχη με τις φλόγες και το χρόνο

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ανατολική Μάνη και έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα και απείλησε πέντε οικισμούς.  Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις έδιναν μάχη σώμα με σώμα να τιθασεύσουν το πύρινο μέτωπο παρουσία του Αρχηγού του ΠΣ.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στην μάχη της κατάσβεσης κάθε επίγειο και εναέριο μέσο, καθώς μπορεί η μεγάλη φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο υπάρχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρκετές διάσπαρτες εστίες μέσα στα καμμένα.

Αυτό που επισημαίνουν από  την Πυροσβεστική, είναι να περιοριστεί το μέτωπο έως νωρίς το μεσημέρι,  καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικες πρόβλεψεις, αναμένονται ισχυροί άνεμοι από τις 12.00 έως τις 15.00 και φοβούνται αναζοπυρώσεις. Για την ώρα πάντως, η ισχύς των βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή (2 με 3 μποφόρ) είναι βοηθητική των προσπαθειών κατάσβεσης.

Στο επιχειρησιακό μέρος, επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 47 οχήματα και  επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,ενώ συνδράμει μεγάλος αριθμός από υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές. Επίσης με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν με συνεχέις ρίψεις νερού 2 αεροσκάφη καναντέρ και 5 ελικόπτερα.

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο, παρά διάσπαρτες μικρές εστίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση τους.

Ο κίνδυνος για τους οικισμούς έχει απομακρυνθεί αλλά δυστυχώς έχει καεί το μεγαλύτερο μέρος δασικής έκτασης και ελαιώνων που τους περιβάλει.

Ευτυχώς σώθηκαν τα σπίτια μας και οι ζωές μας αναφέρουν κάτοικοι της Δροσοπηγής και των άλλων οικισμών αλλά έχουμε υποστεί μια βιβλική περιβαλλοντική καταστροφή. Χάθηκαν περιουσίες ετών, η ομορφιά του τοπίου της Μάνης.

Σχετικά Άρθρα

Φλόριντα: Ο «Μίλτον» υποχώρησε στον Ατλαντικό με 12 νεκρούς και ρεκόρ ανεμοστρόβιλων

otavoice

Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία στο Γουέμπλεϊ – Νίκησε με 2-1 την Αγγλία

otavoice

Νέα ισραηλινά δολοφονικά πλήγματα στη Βηρυτό με 18 νεκρούς και 92 τραυματίες

otavoice

Ισραήλ: Πολεμικό συμβούλιο για τα αντίποινα κατά του Ιράν

otavoice

Χ. Δούκας:« Όσο καθυστερούμε μπορεί να ανοίξει η κερκόπορτα του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς»

otavoice

Νυχτερινό ρεύμα: Νέο ωράριο από το ΥΠΕΝ

otavoice