OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σήψη και παρακμή- Μέχρι χθες τον προστάτευαν, σήμερα κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Σημάδια σήψης και παρακμής αναδύονται από την υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, μιας και μέχρι πρότινος έχαιρε της απόλυτης αποδοχής από ανώτατα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη, τα οποία είχαν φροντίσει να του παρέχουν ισχυρή ομάδα φύλαξης που απαριθμούσε 14 αστυνομικούς και αυτοκίνητα συνοδείας. Μάλιστα μπαινόβγαινε με άνεση σε υπουργικά γραφεία, ενώ διεκδικούσε και θέση στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών. Τελικά πόσο κοντά βρίσκεται το κράτος και το παρακράτος;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς ο παρουσιαστής αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες ύστερα από τη δικογραφία που σχημάτισε η Δίωξη Εκβιαστών σε βάρος του. Ο παρουσιαστής και οι άλλοι δύο συλληφθέντες ποινικοί κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας και έχουν οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου αναμένεται να τους ασκηθεί δίωξη βάση της σχηματισθείσας δικογραφίας από την ΕΛΑΣ. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στον Μένιο Φουρθιώτη ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις: 

-Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

-Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

-Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

-Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

-Ηθική αυτουργία στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

-Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα)

-Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)

-Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)

-Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

-Σύσταση συμμορίας

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

-Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση

-Έκρηξη

-Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας

-Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

-Παράνομη οπλοκατοχή

-Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή ένα κινητό τηλέφωνο-σκιά, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ πως ακούγεται ο Μένιος Φουρθιώτης να συνομιλεί με τους δύο ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες, καθώς και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων που φαίνεται να οργανώνουν την ένοπλη επίθεση αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής και οι δύο κακοποιοί συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για να πραγματοποιούσαν αυτά τα δύο χτυπήματα. Το τηλέφωνο-σκιά βρέθηκε μετά τις έρευνες του τμήματος Εκβιαστών και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο Έλληνες ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι στον Διόνυσο.

Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως σκηνοθέτησαν τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή.

Επομένως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την αστυνομική έρευνα, επαληθεύεται το ένα σκέλος των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που αφορούσε την σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος που αφορούσε την καταγγελία ότι ο παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του εκδότη.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τους δύο ποινικούς διώκεται και ένα τρίτο πρόσωπο, αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τις επιθέσεις αλλά κατηγορείται για απλή συνέργεια, καθώς φέρεται να τους βοήθησε να κρύψουν την μηχανή μετά την επίθεση κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Εκάλη.

 

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Λίβανο από το Ισραήλ – Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή

otavoice

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του

otavoice

Μ. Κατρίνης: «Δεν κάνουμε εκλογές για να μην αλλάξει τίποτα…»

otavoice

Ο Χάρης Δούκας στους δήμους Νέας Ιωνίας και Παλλήνης

otavoice

Νεπάλ: 101 νεκροί και 64 αγνοούμενοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων

otavoice

Ιράκ: Επεισοδιακή διαδήλωση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

otavoice