OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία με 44 νεκρούς σε θρησκευτικό προσκύνημα στο Ισραήλ

Εικόνες χάους και πανικού, αλλά και καταστροφής έρχονται στη δημοσιότητα μετά την τραγωδία που εκδηλώθηκε σε θρησκευτική γιορτή υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν. Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν μετά το ποδοπάτημα στη διάρκεια του προσκυνήματος.

Ασθενοφόρα άρχισαν να καταφθάνουν με όσους περίμεναν για να εισέλθουν στον χώρο να απορούν για το τι είχε συμβεί. “Νόμιζα ότι θα πεθάνω” είπε αυτόπτης μάρτυρας. “Μάζες ανθρώπων ωθήθηκαν στην ίδια γωνία και δημιουργήθηκε μια δίνη” πρόσθεσε ο ίδιος.

“Από μια χαρούμενη στιγμή καταλήξαμε στα τραγωδία” ανέφερε τραυματίας που νοσηλεύεται. Μέλος σωστικών συνεργείων είπε σύμφωνα με το SkyNews: “Είδα δεκάδες ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος και δεκάδες τραυματισμένους, να περπατάνε και να αιμορραγούν”.

Επίσης, μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείο ο Άβρααμ Λίμπε είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι υπήρξε μία γενική φρενίτιδα σε μία ολισθηρή μεταλλική πλευρά όπου ακολουθούσαν σκάλες. Κανείς δεν κατάφερε να σταματήσει. Είδα τον έναν μετά τον άλλον να πέφτουν”.

Έξι άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ 150 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων, Νταβίντ Άντομ.
Πλέον εικόνες που έρχονται από το σημείο δείχνουν τυλιγμένες σορούς να κείτονται στο έδαφος και δεκάδες ασθενοφόρα. Κινητές μονάδες εντατικής φροντίδας και ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των βαρύτερα τραυματισμένων στο νοσοκομείο ενώ ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών Γιόνι Γιαγκοντόζσκι είπε στο SkyNews ότι η τραγωδία σημειώθηκε σε μία λοφώδη περιοχή και συνέβη ενώ οι άνθρωποι κατηφόριζαν μετά την κεντρική τελετή.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιορδανίας: «Κάποιος να σταματήσει τον Νετανιάχου»

otavoice

ΗΠΑ: 40 νεκροί σε τέσσερις πολιτείες από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν

otavoice

Ζελένσκι: «Εποικοδομητική» η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

otavoice

Συμπλοκή στο Λαύριο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 13 προσαγωγές ανηλίκων

otavoice

Χ. Δούκας: «Έχει ενοχλήσει βαθιά που μιλάω για τα πραγματικά προβλήματα της χωρας»

otavoice

Η Άλις Βάιντελ πρώτη υποψήφια καγκελάριος της Ακροδεξιάς στη Γερμανία

otavoice