OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ομολογία ενοχής! Αποδέχτηκαν στο ΥΠΠΟ το εθνικό ατόπημα και τα ρίχνουν στις υπηρεσίες τους

Ομολογία ενοχής από το Υπουργείο Πολιτισμού και πλήρη δικαίωση στο δημοσίευμα μας, στην εθνικά εγκληματική απόφαση αναγνώρισης της φιλοσκοπιανής κίνησης για την προώθηση της Μακεδονικής Γλώσσας ως μητρική των σκοπιανών. Με ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ παραδέχεται το γεγονός και καταλογίζει ευθύνες σε υπηρεσιακό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί την όποια πολιτική ευθύνη.

Έσπευσαν εκ των υστέρων να ακυρώσουν μια ατιμωτική εθνικά πράξη. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει πως  “ο συγκεκριμένος φορέας έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.”

Παράλληλα σπεύδει η πολιτική ηγεσία να επιρρίψει τις ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου, αναφέροντας ότι “Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών”. 

Το ερώτημα είναι πως εξαρχής δόθηκε έγκριση σε ένα φορέα με επωνυμία  «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» κάτι εξόφθαλμα απορριπτέο. Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Πολιτισμού είναι εκτεθειμένο και η ενέργεια δείχνει πως στην δημόσια διοίκηση έχει περάσει το μήνυμα της αποδοχής της σκοπιανής προπαγάνδας, μέσα από την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την αποδοχή της και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Εδώ η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Ακολουθεί το έγγραφο έγκρισης του σκοπιανού εκτρώματος από το ΥΠΠΟ

Σχετικά Άρθρα

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησαν Πολάκης και “87”

otavoice