OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Στήνουν σκηνικό διχασμού στη Θεσσαλονίκη-Νέα επίθεση με 3 τραυματίες

Σκηνικό εθνικού διχασμού και κοινωνικής αποσύνθεσης στήνεται τις τελευταίες ημέρες από ακραίες ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται πατριωτικές και αντιφασιστικές.

Η σύγκρουση που ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης έχει μεταφερθεί πλέον στους δρόμους και στις γειτονιές της συμπρωτεύουσας. Κύκλοι ακραίων οργανώσεων που βαφτίζονται “πατριώτες” και ευρύτερες αριστερές δυνάμεις από το ΚΚΕ μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αιστερά και διάφορες συλλογικότητες, έχουν ανοίξει μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση που αγγίζει τα όρια της πολεμικής σύρραξης, με δολοφονικές επιθέσεις και χρήση αυτοσχέδιων οπλισμών.

Νέα επίθεση με αλυσίδες και στυλιάρια από ακροδεξιούς δέχτηκαν σήμερα  μέλη της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και διανομής φυλλαδίων στο πάρκο Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλουν αυτόπτεις μάρτυρες περίπου 10 άτομα εμφανίστηκαν από το πουθενά οπλισμένα με αλυσίδες και άλλα αντικείμενα, και προφασιζόμενοι έναν ύποπτο περιστατικό, άρχισαν να χτυπούν τα μέλη της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα επίθεση δέχτηκε ένας ηλικιωμένος που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο της επίθεσης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Αυτός που ήρθε πρώτος δεν φορούσε κουκούλα. Ο ένας με την αλυσίδα φορούσε κουκούλα. Εμείς βγαίνουμε κάποιες ομάδες και μοιράζουμε φυλλάδια, δεν προκαλούμε. Είμαστε ήσυχοι. Είναι δολοφόνοι, φασίστες, ναζιστές. Είναι αυτοί για τους οποίους οι πρόγονοί μας πέθαναν» ξέσπασε οργισμένη μια κυρία η οποία ήταν μεταξύ αυτών που μοίραζαν φυλλάδια.

Ποιούς εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Ποίοι θέλουν θύματα και αίμα; Ποίοι επενδύουν στην κοινωνική αποσύνθεση και στον διχασμό; Ποίοι χρησιμοποιούν ψεύτικα συνθήματα για να στρατολογούν νέα παιδιά; 

Σχετικά Άρθρα

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice