OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αίσχος! Αύρες με νερό, χημικά και ξύλο κατά πυροσβεστών- Πρωτοφανή επεισόδια

Απίστευτο αλλά αληθινό. Έβγαλαν τις αύρες και τα ΜΑΤ απέναντι στους εποχιακούς πυροσβέστες και τους αντάμειψαν με τόνους νερού και χημικά. Αντί να στείλουν τις αύρες στις πυρκαγιές να συνδράμουν τους πυροσβέστες τις κρατούσαν στα υπόστεγα της Κατεχάκη, για να τις βγάλουν σήμερα, να τους “δροσίσουν”.

Πεδίο μάχης η Λεωφόρος Κηφισιάς όπου ένστολοι στράφηκαν κατά ενστόλων. Οι ήρωες πυροσβέστες δέχτηκαν σήμερα την θαλπωρή της νέας ηγεσίας του μεταγραφέντα από τα ευρωπαϊκά σαλόνια, Κύπριου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη  αλλά και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη , Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σοβαρός τραυματισμός εποχικού πυροσβέστη- Υπέστη ακρωτηριασμό 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα  μέλη του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών, αναφέρουν ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Οι ίδιοι οι εποχικοί πυροσβέστες, καταγγέλλουν μάλιστα ότι ο συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κρότου-λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Παραιτηθείτε τώρα, αναφέρουν με οργή σε ανακοίνωση τους.

Σε ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στην απρόκλητη επέμβαση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υποστηρίζει ότι “οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος”.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες και ενίσχυση του θεσμού. Οι πυροσβέστες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο Φάρος όπου στεγάζεται η ΓΓ Πολιτική Προστασία προκειμένου να ζητήσουν τη μονιμοποίησή τους αλλά και προσλήψεις προσωπικού. Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισε αρκετές φορές η λεωφόρος Κηφισίας και η πολιτική ηγεσία επέλεξε επιχειρησιακά να χρησιμοποιήσει βία απέναντι στους ανθρώπους που καίγονταν όλο το καλοκαίρι για να σώσουν περιουσίες και ανθρώπους.

 

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για τα γεγονότα

 “Τους πυροσβέστες, ήρωες του καλοκαιριού, αντιμετωπίζει με σκληρό αυταρχισμό το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη” δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης.

“Την ώρα που συζητούσαμε έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το προεδρείο των εποχικών Πυροσβεστών στο πλαίσιο απολύτως ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη, συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο, έδειξε για μία ακόμη φορά το ακραία αυταρχικό του πρόσωπο.

Είδα με τα μάτια μου να χτυπούν με δακρυγόνα, αύρες και χημικά τα παιδιά που με αυτοθυσία έδωσαν το καλοκαίρι τη μάχη στις φωτιές όλης της χώρας. Τα παιδιά στα οποία ο κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια και υποσχόταν προκηρύξεις θέσεων. Τα παιδιά που κινδυνεύουν, για να μη χαθούν ζωές συμπολιτών μας.

Αναρτούμε βίντεο από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα δίκαια αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών και των εργαζόμενων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη” τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους πυροσβέστες κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, χτύπησε αυτούς που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές, εργαζόμενοι με 6μηνες συμβάσεις και τους οποίους στα τέλη του Οκτώβρη απέλυσε, όπως κάνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Κι όλα αυτά τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η πρόσληψη τους είναι άκρως απαραίτητη στο Πυροσβεστικό Σώμα” τονίζει μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα να καταστέλλεται το δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας αυτών, που πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως ήρωες στις τραγικές πυρκαγιές του καλοκαιριού” σημειώνεται σε ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ.

“Δεν πρόκειται πια για μια περιστασιακή αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των οργάνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για μια μόνιμη δομημένη κατάσταση καταπίεσης κάθε φωνής στη χώρα που διεκδικεί αξιοπρέπεια και σεβασμό από το κράτος.

Και που η κυβέρνηση, ταπεινώνει, και καταδιώκει, με τον μόνο τρόπο που η δεξιά παράταξη της χώρας ξέρει. Να κτυπά, συλλαμβάνει και καταδικάζει ανθρώπους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα θέματα που τους απασχολούν. Κάντε πίσω τώρα οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και αφήστε το λαό να αναπνεύσει, ακούστε τα αιτήματά του και υποστείλετε την φρικτή αλαζονεία σας. Και μην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας” συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice

Η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα αυξήθηκε 1,5 °C τα τελευταία 30 χρόνια 

otavoice