OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Βουλή: 156 κατά και 142 υπέρ, για την πρόταση δυσπιστίας

Ολικληρώθηκε με την ψηφοφορία η κοινοβουλευτική διαδικασία της πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής κατά την ψηφοφορία 156 ψήφισαν κατά της πρότασης, 142 υπέρ, ενώ υπήρχε ένα παρών(από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κ. Μπογδάνο). Δεν ψήφισε η βουλευτής Μαριέτα Γιαννάκου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε, κάτι που είχε αποδεχτεί εξαρχής και ο Αλέξης Τσίπρας που την κατέθεσε, τονίζοντας ότι στόχος ήταν να αναδειχτεί μια ατζέντα ακαταλληλότητας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, “πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών”.

Όπως είπε, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά την τριήμερη συζήτηση έλαβαν τον λόγο 150 βουλευτές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή 190 ομιλητές.

Σχετικά Άρθρα

Τυφώνας «Μίλτον: Ώρα μηδέν για την Φλόριντα – Δήμαρχος Τάμπα: «Εάν μείνετε πίσω θα πεθάνετε»

otavoice

Συνάντηση ηγετικών στελεχών Χαμάς και Φάταχ στο Κάιρο με στόχο την παλαιστινιακή ενότητα

otavoice

Χάρης Δούκας: “Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate”

otavoice

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ καταγγέλλει την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο

otavoice

Ακυρώνεται το debate Ανδρουλάκη – Δούκα στην ΕΡΤ

otavoice

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα

otavoice