OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

17 προτάσεις οικονομικών δώρων, για τις ημέρες των γιορτών

Μήπως είσαι από αυτούς που αφήνουν τα δώρα  για την τελευταία στιγμή;

Τα δώρα για τη νέα χρονιά είναι άλλωστε κάτι εντελώς συμβολικό και μια χειρονομία που γίνεται για «το καλό» και για να έχουμε αυτήν την ψευδαίσθηση της αφθονίας. Αν είναι να πάρεις ένα δώρο, απλώς για να κρατάς κάτι, άστο μην το κάνεις καλύτερα.

Σε ποιον δεν αρέσουν τα δώρα; Αυτή η πρόσκαιρη χαρά λίγο πριν ανοίξω το πακέτο νομίζω ότι είναι ισάξια με το δώρο! Όμως και όταν κάνω ένα δώρο χαίρομαι σαν να το παίρνω εγώ. Τι κάνεις όμως με τα δώρα που κάποιος σου προσφέρει έτσι για το τυπικό.

Μπορούν να μείνουν στο σπίτι και να γεμίζουν απλά τον τόπο, επειδή είτε δεν μπορούσες να αλλάξεις επειδή ήταν από κάποιο άγνωστο μαγαζί, είτε γιατί δεν άξιζε τον κόπο. Τι κάνω πια σε αυτές τις περιπτώσεις; Τα χαρίζω σε κάποιον που πιστεύω ότι θα τα χαρεί περισσότερο από εμένα.

Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, άνθρωποι ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα και είναι φυσικό να μην έχουν χρήματα για να κάνουν ένα δώρο. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις ένα δώρο και να μην ξοδέψεις μια περιουσία. Ακόμα και με 5€ ή και 10€ μπορείς να κάνεις ένα δώρο που θα κάνει τη διαφορά.

Ιδέες δώρων:

Θες να πάρεις κάτι οικονομικό αλλά και χρήσιμο; Ειδικά την πρωτοχρονιά που δεν έχει κάποιος γιορτή ή γενέθλια είναι πολύ οκ να δώσεις μέχρι 10€ για παράδειγμα για ένα συμβολικό δωράκι.

Διάλεξε επιλογές που σέβονται το περιβάλλον και το αποτύπωμα που θα αφήσουμε πίσω μας. Μην αγοράσεις πλαστικά αντικείμενα όσο είναι δυνατόν και απέφυγε τις πολλές συσκευασίες.

  1. Θήκη κινητού
  2. Πολυφορτιστές (πάντα ψάχνουμε ένα καλώδιο να φορτίσουμε και ποτέ δεν πάει χαμένο ένα ακόμα)
  3. Δοχείο φαγητού ή για το νερό από ανακυκλωμένα υλικά
  4. Τσάντα μεταφοράς φαγητού
  5. Σημειωματάρια ή ημερολόγιο για τη νέα χρονιά
  6. Βιβλία! (Ένα βιβλίο είναι μια οικονομική αλλά και πάντα σίγουρη λύση πάντα σεβόμενοι τα αναγνωστικά γούστα του παραλήπτη του δώρου).
  7. Δωροεπιταγή από το αγαπημένο μαγαζί του παραλήπτη. Από οπουδήποτε, ακόμα και από κατάστημα με καφέδες. Κέρασέ του τους 5 πρώτους καφέδες της χρονιάς!
  8. Κεριά από φυσικά υλικά. Ποιος δεν θέλει την εμπειρία σπα στο μπάνιο του ή την ώρα που δουλεύει στο γραφείο του! Ναι στα κεριά!
  9. Χριστουγεννιάτικα λευκά είδη! Αν και μπορεί να τελειώνουν οι γιορτές, θεωρώ ένα πολύ όμορφο δώρο τις χριστουγεννιάτικες παπλωματοθήκες ή πετσέτες. Ένα δώρο που δεν κάνουμε στον εαυτό μας, γιατί το θεωρούμε περιττή πολυτέλεια αλλά αν μου το έκαναν δώρο, θα ήταν πολύ καλοδεχούμενο.
  10. Μικρά δωράκια για την κουζίνα, κούπες, σουβέρ, πιάτα φρούτου, μαχαιροπίρουνα. Πραγματάκια που κάθε μαγείρισσα θα εκτιμούσε.
  11. Σαπούνια για καθαρισμό προσώπου. Στην αγορά μπορείς να βρεις οικονομικά και είναι κάτι που χρειάζεται σε όλους!
  12. Είδη μακιγιάζ: Ένα κραγιόν, μια μάσκαρα, μια ουδέτερη σκιά. Δεν χρειάζεται να είναι μια ακριβή μάρκα. Πάρε κάτι, ό,τι αντέχει η τσέπη σου και αν δεν κάνει στον παραλήπτη μπορεί να το αλλάξει.
  13. Είδη για το γυμναστήριο: Κάλτσες, αθλητικά σουτιέν, μπλούζες, κολάν. Μπορείς να βρεις σε εξαιρετικές τιμές και είναι ένα σίγουρο δώρο που αγαπούν όλοι όσοι κάνουν γυμναστική. Τα ρούχα της γυμναστικής δεν είναι ποτέ αρκετά.
  14. Φορητά ηχεία για να ακούς μουσική! Εξαιρετικό δώρο και πολύ χρήσιμο. Υπάρχουν στην αγορά και κάποια που μπορείς να απαντήσεις στο κινητό σου σε ανοιχτή ακρόαση!
  15. Usb βάση που κρατά ζεστό τον καφέ σου όταν δουλεύεις! Το καλύτερο δώρο για κάποιον που δουλεύει με τον υπολογιστή.
  16. Εξοπλισμός γυμναστικής. Ναι μπορείς να πας δώρο έναν αλτήρα ή ένα kettle bell ή μια μπάλα για pilates ή ένα στρώμα γυμναστικής και ο παραλήπτης να πετάξει από τη χαρά του!
  17. Κορνίζες. Χρήσιμες πάντα, ποιος δεν χρειάζεται άλλη μια κορνίζα σπίτι;

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice