OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Λιβύη: Φόβοι για περισσότερους από 5.000 νεκρούς από τις πλημμύρες

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Λιβύη, με τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών να ξεπερνούν τις 5.300.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης ανέρχεται τουλάχιστον σε 5.300.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών, της κυβέρνησης που διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην Ανατολική Λιβύη, ανέφερε ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Οι τοπικές ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την έρευνα για αγνοούμενους», είπε ο Μοχάμεντ Αμπολμόσα, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, και κάλεσε σε «διεθνή παρέμβαση για βοήθεια στις προσπάθειες διάσωσης».

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στη Λιβύη Τάμερ Ραμαντάν έδωσε στην δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, που ξεπερνά τους 10.000, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη της Ελβετίας σημειώνοντας ότι «ο αριθμός των νεκρών είναι τεράστιος».

Σχετικά Άρθρα

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησαν Πολάκης και “87”

otavoice