OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: Έκκληση να έχουν τα παράθυρα ανοιχτά τον χειμώνα για να περιοριστεί η διασπορά

Έκκληση στους πολίτες της Βρετανίας κάνουν οι υγειονομικές Αρχές ώστε να διατηρήσουν τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χειμώνα για να μειώσουν τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε ένα βίντεο που απεικονίζει πώς τα σωματίδια του αερομεταφερόμενου κορονοϊού παραμένουν σε χώρους χωρίς εξαερισμό. Η είσοδος καθαρού αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό κατά περισσότερο από 70%.

Οι ειδικοί συνιστούν στους ανθρώπους είτε να ανοίγουν τα παράθυρα πλήρως για περιόδους 10 έως 15 λεπτών τακτικά όλη την ημέρα είτε να αφήνουν τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά συνεχώς. Επίσης πρέπει να διασφαλίζεται η τακτική ενεργοποίηση του εξαερισμού στην κουζίνα και στο μπάνιο, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον αερισμό ενός εσωτερικού χώρου. Ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα από σταγονίδια και μικρότερα σωματίδια, γνωστά ως αερολύματα, που εκπνέονται από τη μύτη και το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου καθώς αναπνέι, μιλά ή βήχει. Χωρίς εξαερισμό, τα σωματίδια μπορούν να παραμείνουν αιωρούμενα στον αέρα για ώρες και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice