OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τηλεδιάσκεψη Μισέλ – Αναστασιάδη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Γραπτή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα αναφέρει ότι στην τηλεδιάσκεψη έλαβε μέρος ομάδα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει δια φυσικής παρουσίας στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2020. Πέραν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι ομόλογοί του από την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Λετονία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ηγέτες των συγκεκριμένων κρατών μελών παρέθεσαν τις θέσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις επί των θεμάτων που θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου, θα απασχολήσουν οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας, οι προσπάθειες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορονοϊού ενόψει και της αναμενόμενης κυκλοφορίας εμβολίων, η κλιματική αλλαγή, θέματα ασφάλειας, οι διατλαντικές σχέσεις και η πολιτική Νότιας Γειτονίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice