OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Επανεξέταση της λειτουργίας των σχολείων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Επανεξέταση, χωρίς καθυστέρηση, του θέματος της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων προτείνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας. Αιτιολογώντας την πρότασή του σημειώνει ότι από μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Σε πρώτη φάση ο περιορισμός της κινητικότητας γύρω από τα σχολεία (σχολικά λεωφορεία, σχολικές αίθουσες, μετακινήσεις γονιών, παππούδων κ.ά.) είναι επιβεβλημένος. Σε δεύτερη φάση, αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να διαφοροποιήσουμε τη στάση μας και σε άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε να μην έχουμε συγχρωτισμούς. Οποιαδήποτε επανάληψη των λαθών που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν θα δημιουργήσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα στο καταπονημένο ΕΣΥ και στους ανθρώπους του. Η πρόσφατη εμπειρία του περασμένου Οκτωβρίου, ύστερα και από ένα χρόνο πανδημίας στην Ελλάδα, μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας, για τα επόμενα βήματά μας, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αργά», επισημαίνει ο κ . Νίτσας.

Παράλληλα αναφέρει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι σε καλύτερη θέση απ΄ ό,τι η Αθήνα διευκρινίζοντας ότι «τα 126 κρούσματα της περασμένης Τρίτης ισοδυναμούν με 500-600 αν αναγάγουμε τον πληθυσμό της πόλης με τον πληθυσμό της πρωτεύουσας». Σημειώνει, επίσης, ότι είναι ανησυχητικό στοιχείο η ύπαρξη της βρετανικής μετάλλαξης και προσθέτει: «δεν γίνεται σε όλα τα κρούσματα ανάλυση για μεταλλαγμένα στελέχη του ιού. Διενεργείται δειγματοληπτικός έλεγχος, όπως έγινε στην περίπτωση εντοπισμού του νοτιοαφρικανικού στελέχους σε κρούσμα της δυτικής Θεσσαλονίκης».

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice