OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται καθημερινά, η ενίσχυση του ΕΣΥ με κρίσιμες ειδικότητες γιατρών είναι επιτακτική καθώς πλέον οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές μιλούν για δύσκολες καταστάσεις, για πολύωρες εφημερίες και για τεράστια κούραση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης έδωσε τελεσίγραφο 48 ωρών στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο εκπνέει σήμερα, ειδάλλως θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε επιστράτευση.

Αυτή τη στιγμή χρειάζονται περίπου 200 γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων για να συνδράμουν στη “μάχη” κατά της πανδημίας. Πρόκειται μεταξύ άλλων για πνευμονολόγους, παθολόγους, γενικούς γιατρούς, εντατικολόγους κ.α. Αυτή τη στιγμή μόνο 46 γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή στην σχετική πλατφόρμα του υπουργείου, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί σε νοσοκομεία. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα να στηρίξουν το ΕΣΥ δεν είναι μεγάλη, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται οι αποφάσεις για επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών.

Θεμιστοκλέους για την επίταξη ιδιωτών γιατρών: Τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουμε τα βήματα

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μεγάλη ανταπόκριση. Τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα του υπουργείου Υγείας», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους απαντώντας σε ερώτηση για τη μικρή ανταπόκρισή των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα του Βασίλη Κικίλια να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και αν τα επόμενα βήματα σημαίνουν επίταξη, ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν ξεκάθαρος. «Με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, ναι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό των γιατρών που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, υποστήριξε πως είναι 46.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice