OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Lockdown: H ώρα των αποφάσεων για το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων

Ώρα αποφάσεων για χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς το πρωί της Παρασκευής η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα επεξεργαστεί τις κυβερνητικές προτάσεις με παρεμβάσεις που θεωρείται ότι θα λειτουργήσουν ως βαλβίδες κοινωνικής αποσυμπίεσης, έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα lockdown.

Τα μέτρα που φαίνεται πως έχουν “κλειδώσει”, πάντως, είναι:

-η χαλάρωση της απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Αυτό που εξετάζεται είναι να μετατεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. που είναι σήμερα στις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. ενώ θα εξεταστεί και το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα.

-η χαλάρωση της χρήσης του κωδικού “6” για άθληση και βόλτα με κατοικίδιο. Αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί και η μετακίνηση με αυτοκίνητο, κάτι που απαγορεύεται σήμερα. Στο τραπέζι βρίσκεται και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Η πρόταση που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Πληροφορίες του mega, ανέφεραν ότι η πρόταση που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την επαναλειτουργία της οικονομίας περιλαμβάνει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, προτείνεται στις 22 Μαρτίου να ανοίξουν:

•Κομμωτήρια

•Κέντρα αισθητικής

•Κέντρα περιποίησης άκρων

Μάλιστα, το υπουργείο προτείνει να μην υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Η μετακίνηση θα γίνεται με SMS στο «13033» με τον κωδικό 2.

Για τη Δευτέρα 29 Μαρτίου έχει προταθεί καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away ή click in shop. Δηλαδή να λειτουργήσει το λιανεμπόριο όπως προ πανδημίας. Παράλληλα, για το λιανεμπόριο, οι μετακινήσεις θα γίνονται με SMS στο «13032» και με το ονοματεπώνυμο μας. Εφόσον λάβουμε απαντητικό μήνυμα θα έχουμε 3 ώρες για να ψωνίσουμε. Όσοι επιχειρήσουν να στείλουν εκ νέου μήνυμα θα υπάρχει κόφτης, και έτσι δεν θα λάβουν το «οκ».

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της εστίασης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλους, το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας του κλάδου. Στόχος είναι να επαναλειτουργήσει η εστίαση εντός Απριλίου. Πάντως, σε πρώτη φάση, η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους. «Το άνοιγμα του Τουρισμού επισπεύδει τη λειτουργία της Εστίασης» δήλωναν αρμόδιοι παράγοντες.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice