OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κυπριακό – Η Τουρκία “τορπιλίζει” το κλίμα πριν την πενταμερή: «Τρομοκρατική οργάνωση η ΕΟΚΑ»

Τα γιουσουφάκια του ψευτοσουλτάνου, Τσαβούσογλου-Τατάρ φτιάχνουν κλίμα για την πενταμερή

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ περί τρομοκρατικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ, ανήμερα της Επετείου της 1ης Απριλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία, πήρε τη σκυτάλη το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και ο φευγάτος Τσαβούσογλου, όπως αναφέρουν φιλοκυβερνητικά Μέσα (θυμηθείτε περισσότερα ΕΔΩ), το οποίο εξέδωσε γραπτή δήλωση αναφέροντας ότι η ΕΟΚΑ «είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα μάτια μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας»!

Συγκεκριμένα σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρεται: «Η ΕΟΚΑ, την οποία «η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου» γιόρτασε την 66η επέτειό της με τελετές μνήμης, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση στα μάτια μας και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας. Παραμένει στις μνήμες μας ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτός ο οργανισμός μεταξύ του 1963-1974 για να εξαλείψει την τουρκοκυπριακή παρουσία στο νησί».

Νωρίτερα, το πιόνι του ψευτοσουλτάνου, Ερσίν Τατάρ είχε αναφέρει ότι «πολλοί Τουρκοκύπριοι απήχθησαν από τα σπίτια τους ή χάθηκαν πηγαίνοντας στη δουλειά τους ή απήχθησαν από τους χώρους εργασίας τους από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ, πυροβολήθηκαν και φονεύθηκαν». Εκτιμάται ότι οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται για να καταδειχθεί από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς πόσο διαφορετική είναι η άποψη των δυο κοινοτήτων (Ε/Κ και Τ/Κ) στην Κύπρο και, κατά συνέπεια, πόσο ανεδαφική είναι η ομοσπονδιακή λύση.

Όσο για το Κυπριακό το γιουσουφάκι επανέλαβε ότι στην άτυπη πενταμερή της Γενεύης με την στήριξη της Τουρκίας, θα φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την λύση που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών που θα ζούνε δίπλα δίπλα και θα συνεργάζονται. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό, κατέληξε!

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice