OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμβόλιο: Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόση

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στην αναμνηστική δόση αποκάλυψε πως πιθανότατα στα μέσα Σεπτεμβρίου θα δοθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση τρίτης δόσης mRNA εμβολίου στους άνω των 60 ετών.

Εξήγησε ακόμη ότι ήδη η ελληνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά το θέμα της τρίτης δόσης. Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, υπάρχουν δεδομένα από ελληνικές μελέτες τα οποία δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική η τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους αλλά και σε άτομα άνω των 60 ετών.

“Θα περιμένουμε και τα διεθνή δεδομένα και θα τα συνεκτιμήσουμε” τόνισε και πρόσθεσε ότι “αφού δούμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΜΑ, θα καταλήξουμε στο τι ακριβώς θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου”.

Όπως είπε συγκεκριμένα η κυρία Θεοδωρίδου: “Άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν τις ομάδες πληθυσμού με ανάγκη να πάρουν μία αναμνηστική δόση, όπως λέγεται, την τρίτη δόση.

Αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά και θα ληφθούν υπόψιν, θα συνεκτιμηθούν με δεδομένα από άλλες διεθνείς μελέτες, όπως και τα επιδημιολογικά μας δεδομένα, προκειμένου να καθοριστούν στην επόμενη φάση, οι κατηγορίες των ατόμων, των συμπολιτών μας που θα λάβουνε αυτή την τρίτη δόση.

Σημειώνεται ότι ακόμη αναμένεται η επίσημη έγκριση του EMA για τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Επομένως, θα έλεγα ότι το μήνυμα σήμερα είναι ένα: Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για εμβολιασμό παιδιών και εφήβων και, ας ελπίσουμε, και των διστακτικών”.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice