OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Efood: Στους δρόμους οι ντελιβεράδες – Ο ΕΦΚΑ «άδειασε» τον Χατζηδάκη

Εξαρτημένη εργασία παρέχεται από όσους δουλεύουν ως delivery, άρα πρέπει να απασχολούνται ως μισθωτοί και όχι ως freelancers!

Τάδε έφη ο ΕΦΚΑ, που με τον τρόπο αυτό «αδειάζει» ολοκάθαρα τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη! Κάτι τέτοιο αναφερόταν και σε σχετική απάντηση του ΕΦΚΑ (28/7/20) σε ερώτημα της Online Delivery (efood.gr), ενώ στη συνέχεια ανάλογη ήταν και η εγκύκλιος Βρούτση (4/11/20).

Όλα αυτά, ενώ σήμερα έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις από χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο των delivery-courier. Η στάση εργασίας που πραγματοποιείται 12:00 – 16:00 είναι πανελλαδική και εκτιμάται ότι, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, η συμμετοχή θα είναι πολύ μεγάλη.

Η αντίδραση των εργαζομένων μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, όταν η εταιρία efood επεδίωξε να μετατρέψει 115 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε freelancers, με την απειλή της απόλυσης, έτυχε της στήριξης τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), όσο και της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, τα delivery της Θεσσαλονίκης ήδη εξήγγειλαν, εκτός από τη σημερινή κινητοποίηση και 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice