OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαριονέτα των Ερντογάν και Τατάρ ο Ελπιδοφόρος – Άμεσες αντιδράσεις από Ελλάδα και Κύπρο

Μουδιασμένες Αθήνα και Λευκωσία από τη στάση του προκαθήμενου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, ο οποίος δεν ενημέρωσε για την πρόθεσή του να δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση

Σοβαρή κρίση και διπλωματικές παρενέργειες στις σχέσεις της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Ελλάδα και την Κύπρο προκάλεσε η απροσδόκητη πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί σε φιέστα για τα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη που οργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Παρών” στη φιέστα και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ!

Αθήνα και Λευκωσία αιφνιδιάστηκαν από τη στάση του προκαθήμενου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να μην είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης πνέει μένεα κατά του κ. Ελπιφοδόρου και ως ένδειξη της δυσαρέσκειας του ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Κύπριος Πρόεδρος.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο κ. Αναστασιάδης πήρε αυτή την απόφαση αφού νωρίτερα επικοινώνησε με την Αθήνα.

Οι εξελίξεις όμως δεν άργησαν και στο ελληνικό… στρατόπεδο μιας και την απόφαση του Κύπριου Προέδρου ακολούθησε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ακύρωσε με τη σειρά και εκείνος την συνάντηση του με τον κ. Ελπιδοφόρο που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο κ. Ελπιδοφόρος είχε ενημερωθεί σχετικά από το Υπουργείο Εξωτερικών για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία του εκεί και του είχαν εισηγηθεί να αποφύγει να παραστεί στα εγκαίνια. Κάτι που όπως φαίνεται ξεπέρασε με σχετική άνεση προκειμένου να εκπληρώσει δικούς του σκοπούς και αξιώσεις.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκλάβει κανείς την απόφασή του να κάτσει δίπλα-δίπλα με τον ψευτοσουλτάνο και τον Τατάρ.

Παραβλέποντας αρχικά τις συνεχείς απειλές, με οποιονδήποτε τρόπο του επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος προς τη χώρα μας, το έθνος μας αλλά την Ορθοδοξία. Με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την εξαφάνιση κάθε ορθόδοξου στοιχείου από την Παναγιά Σουμελά στην Τραπεζούντα. Και όχι μόνο…!

Παράλληλα όμως αναγνωρίζει έμμεσα τα Κατεχόμενα, δίνοντας τους υπόσταση και ύπαρξη. Ενός μορφώματος που προέκυψε μετά την άνανδρη, βάρβαρη και ύπουλη τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.

Τα πάντα όμως μπαίνουν στο περιθώριο όταν μπροστά μπαίνουν οι βλέψεις για τον θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η ανθελληνική στάση και οι δημόσιες σχέσεις και η απόφαση να “πληρώσει” υποταγή που θα ξεπληρωθεί σε μελλοντικό χρόνο;

Η εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” στη Νέα Yόρκη, προκάλεσε, όπως είναι λογικό μεγάλες αντιδράσεις σε όλη την ομογένεια αλλά και στην αρμενική κοινότητα της Αμερικής.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice