OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρωσία κατά Μπάϊντεν για τις υποδείξεις του περί κλιματικής αλλαγής

Το Κρεμλίνο υπερασπίστηκε την Τετάρτη τις ενέργειες της Ρωσίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή μετά την κριτική που άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και δήλωσε ότι μια πιθανή δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ του Μπάιντεν και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

Στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην Γλασκόβη, ο Μπάιντεν επέκρινε τους προέδρους της Κίνας και της Ρωσίας επειδή δεν παρέστησαν αυτοπροσώπως, κατηγορώντας τους για έλλειψη ηγεσίας.

«Κυριολεκτικά, η τούνδρα καίγεται. (Ο Πούτιν) έχει σοβαρά, σοβαρά κλιματικά προβλήματα και δεν λέει τίποτα για την προθυμία του να κάνει κάτι», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σήμερα στις επικρίσεις αυτές υπενθύμισε στον Αμερικανό πρόεδρο τις πυρκαγιές στα δάση της Καλιφόρνιας, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι μόνο η απέραντη άγρια τούνδρα της Ρωσίας αλλά και τα δάση της Καλιφόρνιας που καίγονται ως συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Η τούνδρα πράγματι, καίγεται, αλλά μην ξεχνάτε ότι καίγονται τα δάση και στην Καλιφόρνια και στην Τουρκία και σε άλλες χώρες του κόσμου. Αυτές ακριβώς είναι οι ίδιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι», δήλωσε ο Πεσκόφ, ο οποίος προσέθεσε ότι «η Ρωσία με βάση μερικές παραμέτρους είναι αντιμέτωπη με ακόμη πιο σοβαρές κλιματικές προκλήσεις, από άλλες χώρες. Και αυτές αφορούν τους ρυθμούς θέρμανσης της Αρκτικής και όχι μόνο».

«Με μια παρόμοια τοποθέτηση του ζητήματος δεν συμφωνούμε» υπογράμμισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπάιντεν, και προσέθεσε ότι «η Ρωσία έχει μια αρκετά υπεύθυνη στάση, και συγκεκριμένα σχέδια δράσης προς την κατεύθυνση αυτή. Στην εν λόγω περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι για όλα αυτά δεν ενημέρωσαν τον Αμερικανό πρόεδρο όταν μιλούσε για την μη συμμετοχή της Ρωσίας (στην διάσκεψη για το κλίμα της Γλασκόβης)».

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice