OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”: Ένας νεκρός από τη φωτιά – Πληροφορίες για τραυματίες

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εντοπίστηκε ένας νεκρός στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της πυροσβεστικής  υπάρχουν δυο εγκαυματίες (ο ένας πιο σοβαρά διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ).  Επίσης δυο ασθενείς covid λόγω διακοπής της παροχής οξυγόνου αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, πυκνοί καπνοί βγαίνουν από τα παράθυρα, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο.

Η αγωνία ήταν μεγάλη, καθώς στη συγκεκριμένη πτέρυγα νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό και με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα. Στον τρίτο όροφο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι και έγινε προσπάθεια απεγκλωβισμού τους.

Η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκδηλώθηκε σε θάλαμο, στην κλινική covid, στον 2ο όροφο του κτιρίου. Πυροσβέστες εκκένωσαν την κλινική απομακρύνοντας τους νοσηλευόμενους ασθενείς σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου. Όπως διαβεβαιώνουν πηγές της πυροσβεστικής, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από τσιγάρο που άναψε ασθενής. Συγκεκριμένα, ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος ήταν διασωληνωμένος, έβγαλε τη μάσκα οξυγόνου και άναψε τσιγάρο! Αποτέλεσμα ήταν ν’ αρπάξει φωτιά, η οποία πάρα πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στην υπόλοιπη πτέρυγα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο που ανασύρθηκε νεκρό από τους Πυροσβέστες είναι και το άτομο που άναψε το τσιγάρο, ενώ οι δυο σοβαρά τραυματίες ήταν στον ίδιο θάλαμο.

Διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ανέφερε στο ΑΠΕ ότι «ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και πετάχτηκαν όλοι έξω. Είδαμε να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί από τα παράθυρα… τρέξαμε στο σημείο…επικρατούσε πανικός. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νοσοκομείο. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο συμβάν». Όπως η ίδια ανέφερε, υπάλληλοι του νοσοκομείου απομάκρυναν έγκαιρα φιάλες οξυγόνου από το υπόγειο όπου φυλάσσεται ο ιατρικός εξοπλισμός, φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς και σε άλλους χώρους.

Για «μεγάλη» και «δύσκολη» φωτιά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης. «Στον θάλαμο αναπτύχθηκε πυροθερμικό φορτίο, έπεσαν σοβάδες…» είπε και συνεχάρη τους συναδέλφους τους για την άμεση κινητοποίηση.

Όπως είπε ο ίδιος, τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice