OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι: “Ελευθερία ή θάνατος” λέμε κι εμείς σήμερα όπως οι επαναστάτες σας το 1821

Σε μία συγκινητική ομιλία με αναφορές στη μακραίωνη παρουσία και συνεισφορά των ελληνικών κοινοτήτων στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή ζητώντας τη στήριξη της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξάγει ο λαός του.

Σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής στις 12:00 ώρα Ελλάδας μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων κι έστειλε μήνυμα «ελευθερία ή θάνατος» ζητώντας από τους Ελληνες να δημιουργηθεί μια νέα «Φιλική Εταιρεία», αυτή τη φορά στην Ελλάδα αντί της Οδησσού, που θα συμβάλλει στο να σωθεί η Μαριούπολη.

Κάλεσε την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την δική της επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να οργανωθεί καλύτερα η όποια διάσωση μπορεί να γίνει στην Μαριούπολη.

«Η Ουκρανία χρειάζεται και τις κυρώσεις και τα όπλα. Αντιαεροπορικά συστήματα, αντιαρματικά, τεθωρακισμένα και σειρά όπλων, κάτι που οι Δυτικοί μας σύμμαχοι γνωρίζουν καλά. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε την Ουκρανία, και αν έχουμε τη βοήθεια θα την σώσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη έκανε λόγο για «ισοπέδωση μια ειρηνικής πόλης που εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες και ισοπεδώθηκε από τους βαρβάρους». «Η οδύνη είναι μεγάλη και στην ελληνική και στην ουκρανική κοινότητα από τη βαρβαρότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Θεωρούν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι υπόλογοι και θα λογοδοτήσουν» είπε.

«Θα ξαναχτίσουμε την Μαριούπολη όπου Ουκρανοί Έλληνες θα ζουν ειρηνικά – Θα κερδίσουμε μαζί» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Από τα έδρανα των αξιωματούχων της Ολομέλειας παρακολούθησαν το μήνυμα που απευθύνει ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ουκρανός Πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο και ο Α΄ Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Νικολά Κρουαζέ.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice