OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανεξέλεγκτη εξάπλωση στην Τουρκία – 5.138 νέα κρούσματα και 1.101 νεκροί

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η εξάπλωση του κορονοϊού στην Τουρκία και η υποτίμηση της κατάστασης από τον Ταγίπ Ερντογάν έχει οδηγήσει τη χώρα σε επίνδυνη επιδημιολογική κρίση. Ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων δεν έχει προηγούμενο σε καμιά χώρα και πλέον η Τουρκία βρίσκεται στι ςπρώτες θέσεις της παγκόσμια κατάταξης με τις επόμενες ημέρες να προιωνίζουν άσχημες εξελίξεις. Μόνο για σήμερα ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε 5.138 νέα κρούσματα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 52.167. Επίσης 95 άτομα κατέληξαν από τις επιπλοκές του κορονοϊού διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101. 1.626 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 2.965 έχουν αναρρώσει. Όπως ενημέρωσαν οι υγειονομικές αρχές έχουν διενεργθεί 340.380 τέστ.

Εικόνες χάους και έντονη δυσαρέσκεια για τον Ερντογάν 

Επεισόδια σημειώθηκαν από έντρομους πολίτες , μετά την ξαφνική απόφαση του Ερντογάν να θέσει σε 48ωρη καραντίνα μια μεγάκη ακτίνα της χώρας και επικράτησε πανικός από τον κόσμο που έτρεξε να εξασφαλίσει τα αναγκαία τρόφιμα και αναλώσιμα. Το κλίμα είναι τεταμένο και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τεράστια αγανάκτηση για τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του προέδρου Ερντογάν.

Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν βάσει διαταγής του υπουργείου Εσωτερικών σε 31 επαρχίες σ’ όλη τη χώρα σε μια κλιμάκωση των μέτρων που είχαν ληφθεί μέχρι τώρα, στο πλαίσιο των οποίων οι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 και άνω των 65 ετών καλούνταν να μείνουν στο σπίτι.

Οι πολίτες των περιοχών αυτών όπως της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, έτρεξαν να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να καταγράφονται σκηνές πανικού σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και φούρνους , ενώ δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί μεταξύ των πανικοβλημένων πολιτών.

Η ξαφνική απόφαση του lockdown έφερε μεγάλη συσσώρευση και συνωστισμό και πολλοί φοβούνται ότι αυτό πυροδότησε ακόμη πιο πολύ το επιδημιολογικά βεβαρημένο κλίμα.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice