OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 102 νεκροί και 22 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Συνολικά 2.192 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του  Υπουργείου Υγείας,καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 1 ένα ακόμη ασθενής  έχασε την ζωή του  από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 102.

Τα θύματα είναι 74 άνδρες και 28 γυναίκες ,είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη και σε ποσοστό 89,2% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας ανιχνεύθηκαν 22 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 2.192. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (56,4%) και γεωγραφικά από την Αττική.
Τα κρούσματα ηλικιακά έχουν την ακόλουθη διαστρωμάτωση,  σε άτομα από 0-17 κατά 2,8%, από 18-39 κατά 30,8%, από 40-64 κατά 45,2% και από 65 ετών και άνω κατά 21,2%.
559 κρούσματα σχετίζονται με άτομα από το εξωτερικό και 899 κρούσματα επαφές γνωστών  κρουσμάτων.

72 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 57 άνδρες και 15  γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 82 % έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 29 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 50.771 διαγνωστικά τεστ.

Ο καθηγητής Τσιόδρας ανέφερε ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο βάση των επιστημονικών δεδομένων που υπάρχουν, δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα. Αυτό μπορεί να συμβεί από το Φθινόπωρο και μετά.

Θα γίνει με προσοχή η άρση των μέτρων, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Θα ζήσουμε με διαφορετικό τρόπο , κυρίως με κανόνες υγιεινής, αλλά δεν θα χάσουμε ούτε την ανθρωπιά μας ούτε την κοινωνικότητα μας. Πρέπει να έχουμε μια ισορροπία. Να μην μας κυριεύει η θλίψη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι για το Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν τις υπόλοιπες ημέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ημέρες. Μην θέσουμε σε κίνδυνο την ζωή μας και την ζωή των ηλικιωμένων που είναι ευάλωτοι. Για το λόγο αυτό δεν προβλέπεται μετακίνηση σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Για την άρση μέτρων έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κούραση αλλά για την ώρα είμαστε συγκεντρωμένοι για την τήρηση των μέτρων μέχρι της 27 Απριλίου. Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε με γνώμονα την γνώμη των επιστημόνων.

Πραγματοποιούνται σήμερα μαζικά 1.200 έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας σε καταυλισμούς Ρομά.

Παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι μετακίνησης στην παραλιακή ζώνη των  δήμου Βόλου και δήμου Πατρέων μέχρι της 27 Απριλίου.

Αναστάλθηκε για δέκα ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας του δήμου Εορδαίας , λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice