OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 127 νεκροί και 55 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Συνολικά 2.463 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του  Υπουργείου Υγείας,καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, 4 θάνατοι καταγράφηκαν  τις τελευταίες 24 ώρες και  ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας παραμένει  στους 127.

Από τα θύματα είναι 92 άνδρες(74%) και 33 γυναίκες(26%) ,είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη και σε ποσοστό 90.4% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

90 θύματα είναι στην κατηγορία 65 ετών και άνω ,29 θύματα στην κατηγορία 40 έως 64 ετών και 2 θύματα στην κατηγορία 18 έως 39 ετών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας ανιχνεύθηκαν 55 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 2.463. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (56%) και γεωγραφικά από την Αττική.

Η ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων είναι:
0 έως 17 ετών 3%, 18 έως 39 ετών 30,8%, 40 έως 64 ετών 44,2% και από 65 ετών και άνω 22%.
574 κρούσματα σχετίζονται με άτομα από το εξωτερικό και 1.131  είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα.

52  ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 37 άνδρες και 15 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 85% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Έχουν νοσηλευτεί συνολικά 836 άτομα και έχουν λάβει εξιτήριο 464.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές   μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».Επίσης τόνισε πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε».

Ο κ. καθηγητής τοποθετήθηκε στο θέμα της  χρήσης υφασμάτινων μασκών, σε κλειστούς χώρους όπως μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ. Ανέφερε ότι η επιστημονική επιτροπή κατέληξε να ακολουθηθεί η διεθνής πρακτική και θα υπάρξουν λεπτομερείς ενημερώσεις για τον τρόπο χρήσης.

Τόνισε όμως ότι  χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση της μάσκας. «Η χρήση της δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε αν αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο το δυνατόν περισσότερο και πως η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως πρόσωπο, μύτη και στόμα, το κάθε άτομο να πλένει χέρια πριν και αφού αφαιρέσει τη μάσκα, να μην αγγίζει το μπροστά μέρος της μάσκας, αν είναι μιας χρήσης να την απορρίπτει, ενώ αν χρησιμοποιηθεί ξανά θα πρέπει να πλένεται συχνά στους 60 βαθμούς με σύνηθες απορρυπαντικό.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων μέχρι την 4η Μαΐου.

Επίσης ανακοίνωσε πως οι λαϊκές αγορές στην περιοχή της Θεσσαλίας μετά από συνεννόηση με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό θα επαναλειτουργήσουν κανονικά. Αύριο λήγει η καραντίνα στην κοινότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς. Επίσης για προληπτικούς λόγους παρατείνεται στην Νέα Σμύρνη της Λάρισας η καραντίνα έως τις 30 Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice