OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κορονοϊός: 93 νεκροί και 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Συνολικά 2.081 κρούσματα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας καθηγητή λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, 3 ακόμη ασθενείς έχασαν την ζωή τους από τις επιπλοκές της επιδημίας του κορονοϊού και ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην χώρα μας ανέρχεται στους 93.

Τα θύματα είναι 67 άνδρες και 26 γυναίκες , είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη και σε ποσοστό 90% είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ηλικία άνω των 70 ετών .

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας, ανιχνεύθηκαν 72 νέα κρούσματα  και ο συνολικός αριθμός από την αρχή εκδήλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ανέρχεται στα 2.081. Η πλειοψηφία των κρουσμάτων παραμένει να είναι από άνδρες (57%) και γεωγραφικά από την Αττική.
Τα κρούσματα ηλικιακά έχουν την ακόλουθη διαστρωμάτωση,  σε άτομα από 0-17 κατά 2,8%, από 18-39 κατά 30,8%, από 40-64 κατά 45,2% και από 65 ετών και άνω κατά 21,2%.

75 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ. 60 άνδρες και 15 γναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη  και στην πλειοψηφία τους κατά 77 % έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. 15  ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Από τα 2.011 κρούσματα, οι 535 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ ακόμη 796 συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

269 πολίτες ανάρρωσαν πλήρως και έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 37.344  διαγνωστικά τεστ.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε ότι το δικαιούμαστε να περπατήσουμε για την υγεία μας και τόνισε «Το μήνυμα μένουμε στο σπίτι δεν αλλάζει. Ένας καλός χρόνος για περπάτημα είναι τα 30 λεπτά σε ανοικτό χώρο. Δεν πρέπει να δημιουργούμε συνωστισμό. Κρατάμε τις αποστάσεις στο περπάτημα όπως κάνουμε και στο σούπερ μάρκετ. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες».

“Η επιστημονική κοινότητα είναι ενωμένη και θα έχουμε σύντομα καλά αποτελέσματα”, είπε ο κ. Τσιόδρας. Επίσης ανέφερε ότι αυτή την ώρα το καλύτερο φαρμακευτικό σχήμα είναι αυτό που έχουν ανακοινώσει αμερικάνοι επιστήμονες και έχει αποτελεσματικότητα 68%, ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις ασθενών.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφρε ότι από τα 362 τέστ που έγιναν στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας , 25 μόνο βρέθηκαν θετικά. Ήδη τα άτομα αυτά έχουν απομονωθεί. 16 μεταφέρθηκαν σε κέντρο αποκατάστασης και φυλάσσονται. Θα πραγματοποιηθούν από αύριο έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όμορους οικισμούς,στις περιοχές του Τυρνάβου, των Φαρσάλων και των Σοφάδων.

Διπλασιάζονται οι λαϊκές αγορές από την προσεχή Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, να αποφεύγεται η συγκέντρωση πολλών ατόμων και να αποτραπεί η περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού.

Όπως είπε ο υφυπουργός στην Αττική συνολικά θα λειτουργούν 222 λαϊκές αγορές, ενώ επεσήμανε ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί. Παράλληλα, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας για 10 ημέρες, τεσσάρων λαϊκών αγορών, λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων.Στο δήμο Χαιδαρίου,στο δήμο Αλίμου, στο δήμο Διστόμου και στο Ν. Θεσσαλονίκης

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice