OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μακρόν κατά Πεκίνου για κορονοϊό: “Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε”

Αιχμές κατά της Κίνας άφησε σήμερα σε δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για το θέμα της διαχείρισης της επιδημίας του νέου κορονοϊού,που είχε σαν αποτέλεσμα η χώρα του να μετρά καθημερινά εκατόμβες νεκρών. Μιλώντας στους  Financial Times ανέφερε πως υπάρχουν σκοτεινά σημεία στη διαχείριση της επιδημίας της νόσου Covid-19 από την Κίνα, λέγοντας στους ότι «υπάρχουν προφανώς πράγματα που έχουν συμβεί για τα οποία δεν γνωρίζουμε».

 «Ας μην είμαστε τόσο αφελείς λέγοντας ότι ήταν πολύ καλύτερη», είπε για το πώς χειρίστηκε η Κίνα την κατάσταση. «Δεν ξέρουμε. Και ακόμη, προφανώς υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε, εμφανώς ενοχλημένος από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και βλέποντας την χώρα του να αιμορραγεί.

Οι αιχμές Μακρόν έρχονται να ενισχύσουν το βαρύ κλίμα κατά της Κίνας, μετά την “επίθεση” Τράμπ αλλά και την ευθεία αμφισβήτηση του Λονδίνου, που βλέπουν να έρχεται μια κρίση για την οποία θεωρούν υπαίτιο το Πεκίνο..

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε το Πεκίνο να απαντήσει σε «δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση του ιού και γιατί δεν τον σταμάτησε νωρίτερα».

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά της, κατηγόρησε την Κίνα ότι «απέκρυψε» τη σοβαρότητα της πανδημιάς στο ξεκίνημά της στην Κίνα και την Τρίτη πάγωσε την αμερικανική χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατηγορώντας τον ότι ευθυγραμμίστηκε με τις κινεζικές θέσεις.

Την υπεράσπιση του Πεκίνου ανέλαβε η Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ότι οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας, ότι παραπληροφόρησε για τον νέο κορονοϊό που πρωτοεμφανίστηκε εκεί, ήταν «αντιπαραγωγικές».

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice