OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σουλτανικό φιρμάνι Ερντογάν: Λουκέτο στο δελτίο ειδήσεων του FOX TV, λόγω κριτικής

Η δικτατορία του παρανοϊκού Ερντογάν καλά κρατεί. Λουκέτο σε δελτίο ειδήσεων επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική, η οποία στη χούντα Ερντογάν δεν είναι αποδεκτή. 

Με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης του κεντρικού δελτίου του καναλιού FOX, έπειτα από την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση Ερντογάν,σχετικά με τους χειρισμούς κατά της επιδημίας του κορονοϊού ο κεντρικός παρουσιαστής, Φατίχ Πορτακάλ. Σύμφωνα με το σουλτανικό φιρμάνι o τηλεοπτικός σταθμός FOX TV απαγορεύεται για τρεις ημέρες να έχει δελτίο ειδήσεων στις 7 το βράδυ, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή απόδοσης στο τουρκικό ΕΣΡ του 3% των εσόδων από τη διαφήμιση την ώρα μετάδοσης του κεντρικού δελτίου επί 3 ημέρες.

Ο Πορτακάλ, επί χρόνια επικριτής του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος, «τιμωρείται» για σχόλια που έκανε στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σχετικά με τις πολιτικές θέσεις που εξέφρασε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας εν μέσω πανδημίας, για την αποδυνάμωση της εξουσίας των δήμων στον αγώνα κατά της εξάπλωσης επιδημίας, όπως επίσης και για το ότι όλα τα κράτη θα πτωχεύσουν μετά τον κορονοϊό.

Οι διώξεις κατά του Τούρκου παρουσιαστή δεν σταματούν εδώ, μιας και αντιμετωπίζει και μία μήνυση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω ενός tweet ότι έρχεται κατάσχεση καταθέσεων στο πλαίσιο του δημόσιου εράνου που κήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή πληρ.  real.gr

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice