OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χάος στην Τουρκία: Πάνω από 100.000 κρούσματα και 2.491 νεκροί

Χαοτική η κατάσταση στην Τουρκία από την ανεξέλγκτη εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Στην 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε αριθμό κρουσμάτων και μέσα στις πρώτες θέσεις και σε αριθμό θυμάτων.

Αν και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι το καθεστώς επιχειρεί να κρύψει την πραγματική εικόνα που επικρατεί στη χώρα , έχοντας επιβάλει λογοκρισία στα ΜΜΕ, ακόμη και τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνουν δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημιολογικής καταιγίδας.

Σήμερα ο υπουργός υγείας Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε 115 νεόυς θανάτους από τις επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας την επίσημη λίστα των θανόντων στους 2.491.

Όμως η χώρα έχει ξέφρενο ρυθμό στα κρούσματα μιας και σήμερα ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 100χιλιάδων και την κατατάσσει στην πρώτη 7αδα παγκοσμίως μετά από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ισπανία ,Ιταλία  και Γαλλία.

3.116 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τα εργαστηριακά τεστ εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 101.790.

1.816 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας , ενώ σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, 18.491 έχουν αναρρώσει.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice