OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χαράζει η ελπίδα στην Ιταλία-Σημαντική πτώση περιστατικών 260 νεκροί-2.324 κρούσματα

Χαράζει δειλά δειλά η ελπίδα στην Ιταλική χερσόνησο.

Τα στοιχεία που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρουν και οι εκτιμήσεις από την γειτονική χώρα, δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φαινόμενο υποχωρεί αργά αλλά σταθερά.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα σημερινά περιστατικά που ανακοίνωσαν οι αρχές. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 260 θάνατοι από τις επιπλοκές της νόσου, αριθμός ιδιαίτερα χαμηλός σε σχέση με τις προηγούμενες καταγραφές και φαίνεται καθημερινά να σημειώνεται πλέον σηματική υποχώρηση στη λίστα των ανθρωπίνων απωλειών. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 26.644.

Επίσης μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σήμερα νοσηλεύονται 2.009 βαριά περιστατικά.

2.324 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 197.675, αλλά και αυτά τα θεωρούνται σαν μήνυμα ελπίδας σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένα , όπου είχαμε κατά μέσο όρο τα διπλάσια περιστατικά ανά ημέρα.

64.928 ασθενείς  έχουν αναρρώσει και 82.722 θετικοί στον ιό βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, θα απευθύνει διάγγελμα απόψε στον ιταλικό λαό και αναμένεται να επιβεβαιώσει  την πρόοδο που επιτελείται στην καταπολέμηση του κορονοίού και στην οργανωμένη προσπάθεια  σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα. Θα ζητήσει οι ιταλοί πολίτες να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και να τηρήσουν τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για να μην επανέλθει ο εφιάλτης. Θεωρείται ότι από της 4 Μαίου ξεκινάει για την Ιταλία η επόμενη φάση ,επιστροφή στην κανονικότητα συνυπάρχοντας με τον κορονοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice