OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κινδυνεύει η Δροσοπήγη στην Ανατ. Μάνη – Υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες(φωτο)

Τραγικές καταστάσεις ζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Μάνη όπου οι φλόγες κυριολεκτικά γλύφουν τις παρυφές οικισμών. Το πύριονο μέτωπο έχει εξαπλωθεί με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων και έχει επεκταθεί σε μια μεγάλη ακτίνα αναγκάζοντας τις πυροσβεστικές αρχές να δώσουν εντολή εκκένωσης σε τρείς οικισμούς, Βαχός, Γέρμα και Δροσοπηγή. Η επαρχιακή οδός Γυθείου Αερόπολης είναι κλειστή και η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία  από παρακαμπτήριους οδούς.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει κυκλώσει από τρία σημεία το χωριό Δροσοπηγή- όπου τη θερινή περίοδο κατοικείται από μεγάλο αριθμό παραθεριστών- και κινδυνεύει άμεσα , ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του.

Η πυρκαγιά πλησιάζει από τρία σημεία από το ξεμόνι Στρατιάνικα, από το  νεκροταφείο και από τον ξενώνα Φιλοθέα που βρίσκεται στην πλευρά του Σκουταρίου,για τον οποίο δίνεται μάχη να μην παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του otavoice η πύρινη λαίλαπα έχει περάσει μέσα από την Παλαιά Καριούπολη και έχει κάνει εκτεταμμένες ζημιές στην πρόσφατα ανακαινισμένη Βυζαντινή Μονή του Αγίου Πέτρου.

Ζημιές έχει υποστεί και το ξεμόνι της Δροσοπηγής όπου η φωτιά πέρασε από μέσα.

Αυτή την ώρα ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν πέσει στην μάχη για να ελεχθεί το πύρινο μέτωπο και να σωθούν οι οικισμοί.

Επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα ενω συνδράμει μεγάλος αριθμός από υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθολοντές. Από αέρος μια μεγάλη δύναμη πυρός από 7 αεροσκάφη καναντέρ και 8 ελικόπτερα “βομβαρδίζουν” συτνεχώς το πύρινο μέτωπο.

 

 

Φωτο: Τάκης Γρηγοράκος

Σχετικά Άρθρα

Τυφώνας «Μίλτον: Ώρα μηδέν για την Φλόριντα – Δήμαρχος Τάμπα: «Εάν μείνετε πίσω θα πεθάνετε»

otavoice

Συνάντηση ηγετικών στελεχών Χαμάς και Φάταχ στο Κάιρο με στόχο την παλαιστινιακή ενότητα

otavoice

Χάρης Δούκας: “Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate”

otavoice

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ καταγγέλλει την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο

otavoice

Ακυρώνεται το debate Ανδρουλάκη – Δούκα στην ΕΡΤ

otavoice

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα

otavoice