OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Απολογούνται οι Ρώσοι μετά τη διεθνή κατακραυγή στο διαμελισμό του Αρτσάχ

Απολογία για τον διαμελισμό του Αρτσάχ από την Μόσχα, μετά τον διεθνή σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι η συμφωνία υποχρεώνει σε εκτοπισμό χιλιάδες Αρμένιους και παραδίδει σε Αζέρους και Τούρκους το 85% των εδαφών. Οι αντιδράσεις στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο θορύβησαν το Κρεμλίνο, γιατί τσαλακώθηκε η εικόνα του ισόβιου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και έσπευσαν να μπαλώσουν τα πεπραγμένα τους.

“Η Ρωσία δεν άφησε την Αρμενία και τους Αρμένιους μόνους. Η Ρωσία κατέβαλε όλες τις προσπάθειές της για διευθέτηση της κατάστασης, χρησιμοποιώντας τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο και τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, μετά την οποία μετέφερε τους ειρηνευτές της”, είπε σήμερα η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα.

Εμφανώς ενοχλημένοι οι Ρώσοι από  τα χιλιάδες δημοσιεύματα σε όλο τον κόσμο που ταυτίζουν τον Πούτιν με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, αντιδρούν μέσω της Ζαχάροβα που δήλωσε πως : «Όσοι« φωνάζουν »πιο δυνατά ο ένας στον άλλο στις εφημερίδες και στις τηλεοπτικές εκπομπές πρέπει να θυμούνται ότι οι Ρώσοι ειρηνευτές εγγυώνται και διασφαλίζουν την ασφάλεια, την ειρήνη και το μέλλον των πολιτών και των σημερινών κατοίκων αυτής της περιοχής. Αυτό αφορά το πόσο ειλικρινά ενδιαφέρεται η Ρωσία για τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή. Όλα αφορούσαν την απόφαση να στείλουμε τους ειρηνευτικούς μας εκεί. Όσοι γράφουν τέτοια άρθρα πρέπει να καταλάβουν γιατί η Ρωσία έλαβε μια τέτοια απόφαση και πόσο ενδιαφέρεται για την ειρήνη και την ευημερία σε αυτήν την περιοχή, ιδιαίτερα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Σε μεγάλο βαθμό, πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απόφαση, και μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τις κλίμακες της απόφασης της Ρωσίας ».

Ένας ακόμη παράγοντας που έχει φέρνει εκνευρισμό στη Μόσχα είναι η εμφανής διαφοροποίηση της Γαλλίας, που ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων, χρεώνοντας στην ουσία στον Πούτιν μια εγκληματική συμφωνία κατά ων Αρμενίων. Η Γαλλία μην ξεχνάμε ότι είναι μέλος της ομάδας του Μινσκ που είναι εγγυήτρια για την περιοχή του Αρτσάχ και έχει κάθε νομιμότητα να παρέμβει.  Ο παραγκωνισμός της και η μονομερής κίνηση της Μόσχας που ικανοποίησε τον εισβολέα Αλίεφ έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα που η γαλλική διπλωματία τα έθεσε ευθέως στο τραπέζι.

Να θυμίσουμε γιατί έχει αξία, ότι προχθές η Ζαχάροβα διέψευδε τον Αζέρο πρόεδρο που ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία συμμετέχει στην “ειρηνευτική δύναμη”. Μια μέρα μετά η τουρκική προεδρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι συμμετέχει ως εγγυήτρια δύναμη και θα επιτηρεί μαζί με τους Ρώσους την εφαρμογή της συμφωνίας. Βέβαια η Ζαχάροβα κατάπιε τη γλώσσα της, γιατί ο ψευτοσουλτάνος μίλησε.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice